Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 13. 06. 2018. | Komentara: 0

Gaspronjeft da smanji cene goriva ili da ode

Novi Sad, 13. jun 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Vlade Republike Srbije da svojim autoritetom utiče na većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije, ruski Gaspronjeft, kako bi se snizila cena goriva.
Nedopustivo je da građani naše zemlje, koji imaju jednu od najnižih prosečnih evropskih zarada, plaćaju najskuplje gorivo!

LSV

Ruski Gaspromnjeft je NIS kupio po pet puta nižoj ceni od tržišne, zbog navodne ruske podrške očuvanju Kosova u granicama Srbije i izgradnji gasovoda "Južni tok". "Južni tok" je propao projekat, a ruska odbrana Kosova je mrtvo slovo na papiru, pa se lako može zaključiti da su Srbija i njeni građani oštećeni u ovoj trgovini sa Moskvom.

LSV poziva  rukovodstvo Gaspromnjefta i NIS-a da utiču na snižavanje cena goriva, i tako u praksi dokažu prijateljstvo prema građanima naše zemlje. Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa građana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju. Ustav Republike Srbije garantuje poštovanje osnovnih ljudskih prava građana. Nažalost, siromaštvo ta prava sve više urušava.
Cena goriva u velikoj meri utiče na siromaštvo građana Srbije, te LSV traži konkretne mere u cilju poboljšanja stanja.

Srbija je nezavisna država, a ne gubernija Rusije!

Tražimo da se Vlada ponaša kao izvršna vlast nezavisne države koja štiti interese svojih građana!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš

 
Saopštenja | Petak, 26. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV će uputiti zahtev za prijem u članstvo EFA

Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je na sinoćnoj sednici odlučio da nakon nekoliko godina provedenih u statusu posmatrača, Liga socijaldemokrata Vojvodine uputi zahtev za prijem u članstvo European free alliance (EFA),evropskoj organizaciji stranaka koje se zalažu za afirmaciju politike regionalizma i decentralizacije.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 10. 2018. | Komentara: 0

Smeniti Vulina jer ne radi u interesu Srbije nego Rusije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast u Srbiji da hitno smeni ministra odbrane Aleksandra Vulina. Naše društvo trpi svakog dana veliku štetu zbog destruktivnog političkog delovanja Vulina. Reč je o čoveku koji ne radi u interesu našeg društva, već je puki eksponent tuđih interesa, jer se njegovim političkim potezima upravlja iz Moskve.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 10. 2018. | Komentara: 0

Zastara postupka protiv Bokana je sramota pravosuđa

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava na to da vest o zastari postupka protiv Tomislava Bokana zbog kupovine glasova ima razoran efekat, uprkos činjenici da je u javnosti prošla gotovo nezapaženo. Kupovina glasova u Novom Sadu je nanela veliki udarac demokratiji i demokratskim procesima ne samo našem gradu, nego i šire.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook