Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Utorak, 22. 05. 2018. | Komentara: 0

Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

Novi Sad, 22. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma je zabrinuta zbog skoka cena goriva u Srbiji. 

Kao što je poznato, od početka godine je litra dizel goriva porasla za 8,36 dinara, a benzina za 6,16 dinara. Ovo poskupljenje je još jedna atak na osiromašene kućne budžete građana naše zemlje.

LSV

Trend poskupljenja dizela u velikoj meri ugrožava egzistenciju poljoprivrednih proizvođača, koji se svakodnevno suočavaju sa novim nametima države.

Nažalost, naše vlasti ne pokazuju prevelik interes za zaštitu interesa običnih građana, pa već godinama postoji praksa „pumpanja“ maloprodajnih cena goriva akcizama, koje uz naknadu za formiranje obaveznih rezervi, markiranje goriva, monitoring kvaliteta i PDV čine 55 odsto cene goriva.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje i na loš odnos većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije prema državi u kojoj posluje. 

Ruski Gasprom privilegovan je po pitanju plaćanje rudne/naftne rente u našoj zemlji, te po međudržavnom sporazumu ne plaća zakonom regulisanih 7%, nego 3%. Rudna/naftna u Rusiji iznosi i preko 20%, a u većini zemalja Evrope je između 10% i 15%.

LSV poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u što hitnijem roku preduzme korake koji će za cilj imati stabilizaciju cene goriva na tržištu i približavanje cenama u zemljama Evropske unije.

Građani Srbije i Vojvodine su već uveliko osiromašili da bi plaćali jednu od najviših cena goriva na evropskom kontinentu!

Tražimo i od rukovodstva Naftne industrije Srbije da konkretnim potezima pokažu privrženost interesima građana zemlje u kojoj rade.
 
Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Govori | Sreda, 20. 06. 2018. | Komentara: 0

Gde su rezultati saradnje sa regijama?

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće ubuduće glasati za predloge sporazuma koje potpisuje Pokrajinska vlada sa drugim regijama sve dok se ne budu videli neki rezultati te saradnje, izjavio je poslanik LSV Aleksandar Jovanović. Prema njegovim rečima, štancanje sporazuma o saradnjama može biti štetno, pa se može i očekivati da se od nagomilanih akata ne bude znalo sa kim Vojvodina sarađuje i kako.
Govori | Sreda, 20. 06. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina kao skup razičitih naroda

Kontradiktorno je u potpunosti da se govori da je 10. decembar važan dan za Vojvodinu, a da se ne prizna 1945, istakao je poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović. On je podsetio da je ista ta deklaracija nastala baš zahvaljujući borbi protiv totalitarnih režima, fašizma i nacizma.
Govori | Sreda, 20. 06. 2018. | Komentara: 0

Što je izostavljen antifašizam?

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine, Robert Kolar apelovao je danas na skupštinsku većinu da usvoji amandman njegove poslaničke grupe i uvrsti 31. Juli 1945 u datume od značaja. Kako kaže, period posle drugog svetskog rata je postojao i ne može se brisati.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook