Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 22. 05. 2018. | Komentara: 0

Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

Novi Sad, 22. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma je zabrinuta zbog skoka cena goriva u Srbiji. 

Kao što je poznato, od početka godine je litra dizel goriva porasla za 8,36 dinara, a benzina za 6,16 dinara. Ovo poskupljenje je još jedna atak na osiromašene kućne budžete građana naše zemlje.

LSV

Trend poskupljenja dizela u velikoj meri ugrožava egzistenciju poljoprivrednih proizvođača, koji se svakodnevno suočavaju sa novim nametima države.

Nažalost, naše vlasti ne pokazuju prevelik interes za zaštitu interesa običnih građana, pa već godinama postoji praksa „pumpanja“ maloprodajnih cena goriva akcizama, koje uz naknadu za formiranje obaveznih rezervi, markiranje goriva, monitoring kvaliteta i PDV čine 55 odsto cene goriva.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje i na loš odnos većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije prema državi u kojoj posluje. 

Ruski Gasprom privilegovan je po pitanju plaćanje rudne/naftne rente u našoj zemlji, te po međudržavnom sporazumu ne plaća zakonom regulisanih 7%, nego 3%. Rudna/naftna u Rusiji iznosi i preko 20%, a u većini zemalja Evrope je između 10% i 15%.

LSV poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u što hitnijem roku preduzme korake koji će za cilj imati stabilizaciju cene goriva na tržištu i približavanje cenama u zemljama Evropske unije.

Građani Srbije i Vojvodine su već uveliko osiromašili da bi plaćali jednu od najviših cena goriva na evropskom kontinentu!

Tražimo i od rukovodstva Naftne industrije Srbije da konkretnim potezima pokažu privrženost interesima građana zemlje u kojoj rade.
 
Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2018. | Komentara: 0

Fašisti neće šetati Vojvodinom

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnju manifestaciju fašizma na ulicama Novog Sada. Pod parolom „Naša država – naša pravila“, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije „Srpska desnica“ je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole
Saopštenja | Nedelja, 21. 10. 2018. | Komentara: 0

Lokalni mediji ugašeni, a vlast nezainteresovana za taj problem

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo zalaganje predstavnika vlasti za izostavljanje iz privatizacije samo pojedinih medija. Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović založio se za nastavak vlasništva države nad pojedinim medijama.
Iz medija | Subota, 20. 10. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da se formira Vojvođanski front

Srbija ako bi išla ka zamrznutom konfliktu, išla bi ka samoizolaciji. Pregovori između Beograda i Prištine su trenutno u blokadi, jer obe strane žele da time izvrše pritisak na velike sile kako bi im dale odrešene ruke za razmenu teritorija ili "korekciju granica", kako oni to govore.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook