Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

 
 
Izbori u LSVnenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Utorak, 22. 05. 2018. | Komentara: 0

Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

Novi Sad, 22. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma je zabrinuta zbog skoka cena goriva u Srbiji. 

Kao što je poznato, od početka godine je litra dizel goriva porasla za 8,36 dinara, a benzina za 6,16 dinara. Ovo poskupljenje je još jedna atak na osiromašene kućne budžete građana naše zemlje.

LSV

Trend poskupljenja dizela u velikoj meri ugrožava egzistenciju poljoprivrednih proizvođača, koji se svakodnevno suočavaju sa novim nametima države.

Nažalost, naše vlasti ne pokazuju prevelik interes za zaštitu interesa običnih građana, pa već godinama postoji praksa „pumpanja“ maloprodajnih cena goriva akcizama, koje uz naknadu za formiranje obaveznih rezervi, markiranje goriva, monitoring kvaliteta i PDV čine 55 odsto cene goriva.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje i na loš odnos većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije prema državi u kojoj posluje. 

Ruski Gasprom privilegovan je po pitanju plaćanje rudne/naftne rente u našoj zemlji, te po međudržavnom sporazumu ne plaća zakonom regulisanih 7%, nego 3%. Rudna/naftna u Rusiji iznosi i preko 20%, a u većini zemalja Evrope je između 10% i 15%.

LSV poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u što hitnijem roku preduzme korake koji će za cilj imati stabilizaciju cene goriva na tržištu i približavanje cenama u zemljama Evropske unije.

Građani Srbije i Vojvodine su već uveliko osiromašili da bi plaćali jednu od najviših cena goriva na evropskom kontinentu!

Tražimo i od rukovodstva Naftne industrije Srbije da konkretnim potezima pokažu privrženost interesima građana zemlje u kojoj rade.
 
Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Saopštenja | Nedelja, 19. 08. 2018. | Komentara: 0

Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje (vatreno ili hladno) u ruke i za koje ih to sukobe i ratove priprema?!
Saopštenja | Subota, 18. 08. 2018. | Komentara: 0

Izbori za Savete nacionalnih zajednica važni za našu zemlju

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve pripadnike nacionalnih zajednica u Republici Srbiji da iskoriste svoja ustavna i zakonska prava i u upišu se u poseban birački spisak.
Saopštenja | Četvrtak, 16. 08. 2018. | Komentara: 0

Ministre, zašto je gorivo skuplje ako je nafta pojeftinila?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a pre svega ministra energetike Aleksandra Antića da javnosti saopšte kako je moguće da je sirova nafta na svetskom tržištu pojeftinila, da je dinar stabilan, a da je cena goriva na našim pumpama ovih dana porasla?ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook