Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 22. 05. 2018. | Komentara: 0

Gorivo sve skuplje. Vlada i NIS da pomognu građanima!

Novi Sad, 22. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine veoma je zabrinuta zbog skoka cena goriva u Srbiji. 

Kao što je poznato, od početka godine je litra dizel goriva porasla za 8,36 dinara, a benzina za 6,16 dinara. Ovo poskupljenje je još jedna atak na osiromašene kućne budžete građana naše zemlje.

LSV

Trend poskupljenja dizela u velikoj meri ugrožava egzistenciju poljoprivrednih proizvođača, koji se svakodnevno suočavaju sa novim nametima države.

Nažalost, naše vlasti ne pokazuju prevelik interes za zaštitu interesa običnih građana, pa već godinama postoji praksa „pumpanja“ maloprodajnih cena goriva akcizama, koje uz naknadu za formiranje obaveznih rezervi, markiranje goriva, monitoring kvaliteta i PDV čine 55 odsto cene goriva.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već godinama ukazuje i na loš odnos većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije prema državi u kojoj posluje. 

Ruski Gasprom privilegovan je po pitanju plaćanje rudne/naftne rente u našoj zemlji, te po međudržavnom sporazumu ne plaća zakonom regulisanih 7%, nego 3%. Rudna/naftna u Rusiji iznosi i preko 20%, a u većini zemalja Evrope je između 10% i 15%.

LSV poziva predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da u što hitnijem roku preduzme korake koji će za cilj imati stabilizaciju cene goriva na tržištu i približavanje cenama u zemljama Evropske unije.

Građani Srbije i Vojvodine su već uveliko osiromašili da bi plaćali jednu od najviših cena goriva na evropskom kontinentu!

Tražimo i od rukovodstva Naftne industrije Srbije da konkretnim potezima pokažu privrženost interesima građana zemlje u kojoj rade.
 
Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš
Odbori LSV | Subota, 19. 01. 2019. | Komentara: 0

Pozdravljamo odluku SO Šid da uvaži zahtev LSV i poveća broj članova mesnih zajednica

Na nedavno održanoj sednici Skupštine opštine Šid, zakazanoj po hitnom postupku, doneta je odluka da se poveća broj članova saveta mesnih zajednica Bingula i Ljuba sa tri na pet.
Saopštenja | Subota, 19. 01. 2019. | Komentara: 0

Ne žele svi da budu vojnici

Ovih dana Ministarstvo prosvete je uputilo dopis srednjim školama u Republici Srbiji kojim im nalaže da bi u školskoj godini razredne „starešine“ ili vojne starešine, trebali da fakultativno obrade 11 tema iz vojne obuke i civilne zaštite.
Forum žena LSV | Petak, 18. 01. 2019. | Komentara: 0

Predsednik Srbije glumi sudiju i dželata

Povodom poslednjih nastupa predsednika Republike Srbije u kom je medijima i javnosti najavio oštrije i duže kazne, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje o  poverenju Vladi, budući da Aleksandar Vučić očigledno glumi i sudiju i dželata, te nam ministarstva nisu ni potrebna.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook