Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 12. 02. 2020. | Komentara: 0

Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je SNS, vođena Aleksandrom Vučićem, za ovih osam godina vladavine, napravila mnoge greške i povukla nebrojeno loših poteza, ali najgore što su uradili je tolerisanje, a neretko i podsticanje govora mržnje i netrpeljivosti prema različitima od sebe. 

LSV

- Onog momenta kada je ignorisan i prekršen zakon i kada osuđenom ratnom zločincu nije oduzet poslanički mandat, već mu je dozvoljeno da divlja i truje ne samo po skupštini, nego i u medijima i celoj zemlji, bilo je jasno da će i drugi akteri u politici, koji su proizašli iz Šešeljevog šinjela, krenuti istim putem. Govor mržnje koji se ustalio u obraćanju nekih državnih zvaničnika nije bio uperen, kao što je to ovih dana uradio ministar Lončar, samo prema predstavnicima drugih naroda ili stanovnika susednih država, već i prema velikom broju opozicionih aktivista i političara - ističe Kostreš.

Dodaje da je u Srbiji postalo normalno da najbrutalnije vređate sve ono sa čijim stavovima se ne slažete, a da vas pripadnici vašeg političkog tabora podržavaju ili bar ne osuđuju, osim u retkim slučajevima kada je pritisak javnosti bio prevelik i neizdrživ. 

- Tako da ne čudi izostanak ozbiljnije Vučićeve reakcije na Lončara, ali i na Martinovićevo trabunjanje usmereno protiv Tanje Fajon. Ono što me posebno rastužuje jeste činjenica da su se radikalske metodologije počele koristiti i među demokratskom opozicijom gde se svako neslaganje ili disonantni ton ili nastup kao što, recimo, bojkot bojkota nazivaju izdajom - zaključuje Kostreš.

 (SzILSV, 12.02.2020)
Saopštenja | Petak, 05. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Bićemo glas građana u parlamentu

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Novom Sadu da će poslanici sa ove liste biti glas građana u parlamentu i da nikada neće odustati od borbe za bolji život svih ljudi u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

Grupa republičkih i pokrajinskih poslanika, predvođena Nenadom Čankom, obišla je fruškogorsku saobraćajnicu. Nakon uvida u situaciju na terenu  poslanici su poručili da se izgradnja Fruškogorskog koridora mora što hitnije realizovati i prebaciti iz dugogodišnjih predizbornih obećanja u realnost.
Događaji | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Dobra vest u centru Novog Sada!

Predstavnici Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), političkog saveza koji okuplja Srbiju 21, Vojvođanski front (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija i Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija Hrvata Vojvodine, Crnogorska partija, Demokratski blok), Stranku moderne Srbije i Građanski demokratski forum, razgovarali su danas posle podne s građanima i građankama Novog Sada na uglu Zmaj Jovine i Ulice Modene.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook