Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 02. 2020. | Komentara: 0

Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je SNS, vođena Aleksandrom Vučićem, za ovih osam godina vladavine, napravila mnoge greške i povukla nebrojeno loših poteza, ali najgore što su uradili je tolerisanje, a neretko i podsticanje govora mržnje i netrpeljivosti prema različitima od sebe. 

LSV

- Onog momenta kada je ignorisan i prekršen zakon i kada osuđenom ratnom zločincu nije oduzet poslanički mandat, već mu je dozvoljeno da divlja i truje ne samo po skupštini, nego i u medijima i celoj zemlji, bilo je jasno da će i drugi akteri u politici, koji su proizašli iz Šešeljevog šinjela, krenuti istim putem. Govor mržnje koji se ustalio u obraćanju nekih državnih zvaničnika nije bio uperen, kao što je to ovih dana uradio ministar Lončar, samo prema predstavnicima drugih naroda ili stanovnika susednih država, već i prema velikom broju opozicionih aktivista i političara - ističe Kostreš.

Dodaje da je u Srbiji postalo normalno da najbrutalnije vređate sve ono sa čijim stavovima se ne slažete, a da vas pripadnici vašeg političkog tabora podržavaju ili bar ne osuđuju, osim u retkim slučajevima kada je pritisak javnosti bio prevelik i neizdrživ. 

- Tako da ne čudi izostanak ozbiljnije Vučićeve reakcije na Lončara, ali i na Martinovićevo trabunjanje usmereno protiv Tanje Fajon. Ono što me posebno rastužuje jeste činjenica da su se radikalske metodologije počele koristiti i među demokratskom opozicijom gde se svako neslaganje ili disonantni ton ili nastup kao što, recimo, bojkot bojkota nazivaju izdajom - zaključuje Kostreš.

 (SzILSV, 12.02.2020)




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook