Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 02. 2020. | Komentara: 0

Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je SNS, vođena Aleksandrom Vučićem, za ovih osam godina vladavine, napravila mnoge greške i povukla nebrojeno loših poteza, ali najgore što su uradili je tolerisanje, a neretko i podsticanje govora mržnje i netrpeljivosti prema različitima od sebe. 

LSV

- Onog momenta kada je ignorisan i prekršen zakon i kada osuđenom ratnom zločincu nije oduzet poslanički mandat, već mu je dozvoljeno da divlja i truje ne samo po skupštini, nego i u medijima i celoj zemlji, bilo je jasno da će i drugi akteri u politici, koji su proizašli iz Šešeljevog šinjela, krenuti istim putem. Govor mržnje koji se ustalio u obraćanju nekih državnih zvaničnika nije bio uperen, kao što je to ovih dana uradio ministar Lončar, samo prema predstavnicima drugih naroda ili stanovnika susednih država, već i prema velikom broju opozicionih aktivista i političara - ističe Kostreš.

Dodaje da je u Srbiji postalo normalno da najbrutalnije vređate sve ono sa čijim stavovima se ne slažete, a da vas pripadnici vašeg političkog tabora podržavaju ili bar ne osuđuju, osim u retkim slučajevima kada je pritisak javnosti bio prevelik i neizdrživ. 

- Tako da ne čudi izostanak ozbiljnije Vučićeve reakcije na Lončara, ali i na Martinovićevo trabunjanje usmereno protiv Tanje Fajon. Ono što me posebno rastužuje jeste činjenica da su se radikalske metodologije počele koristiti i među demokratskom opozicijom gde se svako neslaganje ili disonantni ton ili nastup kao što, recimo, bojkot bojkota nazivaju izdajom - zaključuje Kostreš.

 (SzILSV, 12.02.2020)




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook