Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 02. 2020. | Komentara: 0

Govor mržnje postao ustaljen u rečniku nekih državnih funkcionera

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Danas da je SNS, vođena Aleksandrom Vučićem, za ovih osam godina vladavine, napravila mnoge greške i povukla nebrojeno loših poteza, ali najgore što su uradili je tolerisanje, a neretko i podsticanje govora mržnje i netrpeljivosti prema različitima od sebe. 

LSV

- Onog momenta kada je ignorisan i prekršen zakon i kada osuđenom ratnom zločincu nije oduzet poslanički mandat, već mu je dozvoljeno da divlja i truje ne samo po skupštini, nego i u medijima i celoj zemlji, bilo je jasno da će i drugi akteri u politici, koji su proizašli iz Šešeljevog šinjela, krenuti istim putem. Govor mržnje koji se ustalio u obraćanju nekih državnih zvaničnika nije bio uperen, kao što je to ovih dana uradio ministar Lončar, samo prema predstavnicima drugih naroda ili stanovnika susednih država, već i prema velikom broju opozicionih aktivista i političara - ističe Kostreš.

Dodaje da je u Srbiji postalo normalno da najbrutalnije vređate sve ono sa čijim stavovima se ne slažete, a da vas pripadnici vašeg političkog tabora podržavaju ili bar ne osuđuju, osim u retkim slučajevima kada je pritisak javnosti bio prevelik i neizdrživ. 

- Tako da ne čudi izostanak ozbiljnije Vučićeve reakcije na Lončara, ali i na Martinovićevo trabunjanje usmereno protiv Tanje Fajon. Ono što me posebno rastužuje jeste činjenica da su se radikalske metodologije počele koristiti i među demokratskom opozicijom gde se svako neslaganje ili disonantni ton ili nastup kao što, recimo, bojkot bojkota nazivaju izdajom - zaključuje Kostreš.

 (SzILSV, 12.02.2020)




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook