Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Petak, 30. 03. 2018. | Komentara: 0

Bez ulaganja u privredu ni bolnice neće imati pacijente

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar pitao je juče u Skupštini AP Vojvodine da li se planira neki kredit ili zajam za pokretanje privrede. Kako je rekao, ukoliko ne pokrenemo privredu u Vojvodini, džaba bolnica u koje ulažemo, jer u Vojvodini neće ostati niko da se u njima leči.

LSV

Kolar je tokom rasprave naglasio da namena sredstava iz rebalansa nije upitna nikom, što nije slučaj sa modelom finansiranja. Međutim, kako je dodao, vlast je vlast i ona ima pravo da odlučuje na koji će način šta da finansira. 

- Ono što ja postavljam sebi kao pitanje, na prvom mestu, a onda i svima vama ovde, je da li ćemo u skorije vreme uzimati neki zajam ili prebacivati neka neutrošena sredstva na neke suštinske privredne pokretače u Vojvodini. Nije sporno da su nam bolnice neophodne da bismo lečili ljude. Ali, ukoliko ne budemo pokrenuli privredu Vojvodine, na način na koji ona zaista mora da bude pokrenuta i kao što je nekada davno bila, u Vojvodini neće ostati nikoga da se u njoj leči - zaključio je Robert Kolar.

(BILSV, 30.03.2018)



Govori | Četvrtak, 20. 12. 2018. | Komentara: 0

LSV neće glasati za predlog budžeta APV za 2019.

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović kazao je da poslanici i poslanice LSV neće glasati za predloženi budžet AP Vojvodine za 2019. godinu. 
Govori | Petak, 16. 11. 2018. | Komentara: 0

Ne podržavamo uspostavljanje novih nagrada na ovakav način

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine neće podržati uspostavljanje nove dve nagrade koje će se ubuduće dodeljivati značajnim ličnostima, rekao je na jučerašnjoj sednici parlamenta poslanik Aleksandar Jovanović.
Govori | Petak, 16. 11. 2018. | Komentara: 0

Lokalni funkcioneri ne doživljavaju zaštićena područja kao razvojni potencijal nego kao teret

Prebacivanjem nadležnosti očuvanja zaštićenih predela na javna komunalna preduzeća, nadležni žele da se oslobode odgovornosti, ali i potencijalnih neslaganja sa jakim lobijima, ocenila je na današnjoj sednici pokrajinskog parlamenta poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Sandra Ristić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook