Gde su rezultati saradnje sa regijama?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Sreda, 20. 06. 2018. | Komentara: 0

Gde su rezultati saradnje sa regijama?

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine neće ubuduće glasati za predloge sporazuma koje potpisuje Pokrajinska vlada sa drugim regijama sve dok se ne budu videli neki rezultati te saradnje, izjavio je poslanik LSV Aleksandar Jovanović. Prema njegovim rečima, štancanje sporazuma o saradnjama može biti štetno, pa se može i očekivati da se od nagomilanih akata ne bude znalo sa kim Vojvodina sarađuje i kako.

Transkript govora Aleksandra Jovanovića možete pročitati u nastavku:

LSV

Poštovani predsedavajući,

Liga socijaldemokrata Vojvodine se i ranije javljala po pitanju ovih tačaka gde imamo da se na skoro svakoj sednici donosi neki ugovor, sporazum o saradnji sa nekom regijom u Evropi. To je pozitivno i to mi i ranije govorili da je to dobro. A ono što nije dobro jeste da mi za sada nismo videli nijedan jasan pokazatelj, informaciju. Konkretna stvar koja se desila, bolo kakav pozitivan rezultat između tih, bilo koje, saradnje.

Mi u buduće nećemo glasati ni za niti ćemo biti protiv, jednostavno nećemo glasati sve dok ne vidimo neke jasne pokazatelje, merljive, gde se desio neki pomak u toj saradnji. Ovakva inflacija ili štancanje saradnji sama po sebi nema nikakvu svrhu, naprotiv može da bude vrlo štetna, jer možemo doći u situaciju da ćemo imati toliko puno potpisanih sporazuma da se jednog dana više neće znati sa kim zapravo sarađujemo, jer će se to izgubiti u arhivi.

Ono što bih pozdravio jeste da postoje određene pozitivne stvari. Opet ću pomenuti da se mi zalažemo da AP Vojvodina ima kontakte i da potpisuje različite sporazume sa različitim regionima,ako to ima smisla. Koliko je meni poznato, a preko župana Flega sam saznao,da su prošle nedelje bili dani Vojvodine u Istri, da su predstavnici Pokrajinske vlade  bili tamo i da je to bila vrlo uspešna saradnja. LSV je vrlo ponosna na to zato što smo upravo mi pre 16 godina bili ti predložili tu saradnju i taj predlog je izglasan u Skupštini APV i to je saradnja koja postoji u kontinuitetu svo ovo vreme. I dobro je da to postoji i dobro je da je ova vladajuća većina nastavila saradnju, ne samo sa Istrom, već sa bilo kojom regiom.

I da zaključim, mi u buduće nećemo glasati, želimo da vidimo neke rezultate i da ne dođemo u situaciju gde ćemo faktički nipodaštavati sebe i umanjivati ubudućnosti neke potencijalne dobre partnere. 

Hvala vam!

(BILSV, 20.06.2018)



Govori | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Kada će crnogorski postati službeni jezik?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je na današnjem zasedanju skupštine Srbije pitala ministra državne i lokalne samouprave Branka Ružića kada će lokalna vlast u Vrbasu na svojoj teritoriji uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, imajući u vidu da su za to ispunjeni svi Zakonom propisani uslovi.
Govori | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0

Izveštaj TOV pun nedostataka, vratiti ga na doradu

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine Robert Kolar rekao je da će poslanici LSV glasati protiv Izveštaja o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine za 2018. godinu. Kako je naveo, izveštaj je loš i pao je na „copy paste“ modelu, te da bi ga trebalo povući sa dnevnog reda i o njemu diskutovati neki drugi put. 
Govori | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV ne podržava Odluku o završnom računu APV za 2018.

Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV nisu glasali za Predlog pokrajinske skupštinske odluke o završnom računu budžeta APV za 2018. godinu. Kako je rekao pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Jovanović, slična struktura završnog računa bila je i proteklih godina, a LSV neće podržati ništa što se „ovako paušalno i jednim veštačkim pumpanjem budžeta bude radilo, jer neće biti nikakvog napretka i neće biti razvoja Vojvodine“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook