Institucije Vojvodine se moraju poštovati

 
 
Izbori u LSV
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Institucije Vojvodine se moraju poštovati

NOVI SAD - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je večeras da  je važno što će većina u pokrajinskoj skupštini usvojiti Predlog deklaracije „Jaka i obnovljena regionalna politika za sve regione nakon 2020. godine“. Prema njegovim rečima, bitno je i to što će za nju glasati i oni koji su bili protiv međuregionalne saradnje i protiv toga da Vojvodina ima svoju kancelariju u Briselu, a sada su shvatili njihove prednosti i činjenicu da je došlo do shvatanja da Vojvodina treba da ima svoju autonomiju, svoje institucije i da se one moraju poštovati.

Transkript govora Aleksandra Jovanovića možete pročitati u nastavku.

lsv
 
- Želeći da budem malo racionalan, dosta je kasno, jeste da nama nije određeno vreme koliko ćemo raditi, ali u svakom slučaju, samo par napomena.
 
Ključne reči koje danas imamo u ovoj deklaraciji jesu regionalna politika, supsidijarnost, posebnost, regija, međuregionalna saradnja, specifičnosti regija... Ideja jeste, faktički, kako da se ekonomski poboljšaju stanja u onim regijama koje su manje ekonomski razvijene.
 
Ono što je važno je da ovaj sam dokument sam po sebi nije mnogo epohalan, ali je vrlo važan za Vojvodinu, za Skupštinu Vojvodine posebno, iz jednog drugog, političkog aspekta. Iz aspekta tog da postoji jedan kontinuitet politike koji je ova Skupština Vojvodine usvojila i koji je držala još od 2002. kada je ova Skupština postala član AER-a, odnosno Skupštine evropskih regija, i na taj način otišla najdalje u tome da postane deo Evropske unije. AER, slažem se, nije zvanična institucija EU, ali jeste institucija koja itekako radi sa institucijama Evropske unije i, faktički, gde su svi članovi regije iz država EU. 
 
Važno je da kažem još jednom da postoji kontinuitet, čuli smo od sekretara dosta jasno o čemu se ovde radi. Ono što je važno je da je većina, koja će danas usvojiti ovaj dokument, shvatila zašto je važna i zašto je dobra međuregionalna saradnja i da mnogi oni koji su bili protiv međuregionalne saradnje i koji su bili protiv toga da Vojvodina ima svoju kancelariju u Briselu, danas će izglasati ovakav jedan dokument i da je došlo, najzad, do uvažavanja i shvatanja da Vojvodina treba da ima svoju autonomiju, da Vojvodina ima svoje institucije, da se one moraju poštovati, a na prvom mestu to je Skupština AP Vovjodine. 
 
To je najkraće. Liga socijaldemokrata Vojvodine će, naravno, glasati za ovo i daje punu podršku ovom dokumentu, a za kraj moram da kažem, eto, vidite, nije strašno i nije ništa bolno biti autonomaš.
 
Hvala vam.
 
(BILSV, 15.09.2016)Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Sklonost ka populizmu pokrajinske vlasti, bez rezultata u radu

Nedostatak strategije, vizije, ideje, populističko ponašanje vladajuće garniture i nedoslednost u poštovanju donetih odluka samo su neki od razloga zbog kojih poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu podržali predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu. 
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Vlast neprecizno planira budžet Vojvodine

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu jer je on posledica nepreciznog budžetskog planiranja. Kako kaže, rebalans nije opravdan i služi u promotivne svrhe. Šućurović je zamerio mala izdvajanja za poljoprivredu i što se za privredu i turizam u rebalansu ne odvaja nijedan dinar.
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV ne može da prihvati izveštaj o izvršenju budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici Lige ne mogu da prihvate izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar-jun 2019. On je ukazao da je najmanje realizacije u delu onih sredstava koji bi trebali da služe razvoju Vojvodine, da je ponovo evidentan pad prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prihoda od naknada za vode... ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook