Jakovljev: Ni u drugom rebalansu nema Vojvođanske akademije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Ni u drugom rebalansu nema Vojvođanske akademije

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da se ni u drugom rebalansu budžeta AP Vojvodine nisu našla sredstva za Vojvođansku akademiju nauka, umetnosti i kulture. On je istakao da je to isključivo politička odluka zasnovana na pretpostavci kako će Ustavni sud odlučiti. Jakovljev je prilikom rasprave o rebalansu budžeta AP Vojvodine za 2016. godinu rekao da je uveren da će sredstva za Vojvođansku akademiju nauka, umetnosti i kulture biti planirana za budžet za 2017. pa da se onda sačeka odluka USS o ovoj ustanovi i nakon toga radi u skladu sa tom odlukom.
 
Transkript govora Dušana Jakovljeva možete pročitati u nastavku.
 
LSV
 
Između ostalog smatram da će ovo biti poslednji put da ovu temu moram da otvaram. 
 
Gospodine predsedniče, 
predsedništvo,
gospodine potpredsedniče, 
ćlanovi Pokrajinske vlade, 
koleginice i kolege,
 
Ova današnja skupština je počela na način na koji bi mogli da nam pozavide svi parlamenti. Neću geografski da ograničavam. Zaista. Jasno i precizno je definisano šta je politika, šta je zatvor, šta je struka, šta znači odluka Ustavnog suda. I to je delovalo toliko iskreno i na mene ubedljivo, da sam ponovo prelistao predlog rebalansa, drugog, uveren da se u međuvremenu tamo nešto pojavilo. Mislim na programsku stavku koja je nestala u prošlom rebalansu i koja se odnosi na finansiranje Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture. Nažalost, nije se vratila. 
 
Ja kod rebalansa u septembru, kada sam primetio da je nema, upravo zbog načina na koji je ova sednica počela, nisam pitao gospođu Jovanović zašto je tako. Upravo poštujući struku i nastojeći da je sačuvamo od uticaja politike. Jer, odluka da te programske stavke jednostavno posle rebalansa više nema u budžetu, nema veze sa Zakonom o budžetskom sistemu, nema veze sa Zakonom o budžetu Republike Srbije, nema veze sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine. To je isključivo politička odluka zasnovana na pretpostavci da će Ustavni sud odlučiti tako ili tako.
 
Mislio sam da će se to u ovom rebalansu desiti. Nije se desilo. Uveren sam da će se to u budžetu desiti. Ni onda neću pitati gospođu Jovanović ali mislim da bi bilo vrlo učtivo da se ona u budžetu nađe, pa da sačekamo odluku Ustavnog suda i onda radimo tako kako ta odluka glasi.
 
I, na kraju, dozvolite mi, da najiskrenije Vojvodini poželim da se ostvari sve ono optimističko što očekujete od ovog rebalansa, a da poželim i sebi da više zaista ne budem u situaciji da na ovu temu moram da govorim.
 
Hvala vam lepo.
 
(BILSV, 24.11.2016)



Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Sklonost ka populizmu pokrajinske vlasti, bez rezultata u radu

Nedostatak strategije, vizije, ideje, populističko ponašanje vladajuće garniture i nedoslednost u poštovanju donetih odluka samo su neki od razloga zbog kojih poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu podržali predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu. 
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Vlast neprecizno planira budžet Vojvodine

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu jer je on posledica nepreciznog budžetskog planiranja. Kako kaže, rebalans nije opravdan i služi u promotivne svrhe. Šućurović je zamerio mala izdvajanja za poljoprivredu i što se za privredu i turizam u rebalansu ne odvaja nijedan dinar.
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV ne može da prihvati izveštaj o izvršenju budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici Lige ne mogu da prihvate izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar-jun 2019. On je ukazao da je najmanje realizacije u delu onih sredstava koji bi trebali da služe razvoju Vojvodine, da je ponovo evidentan pad prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prihoda od naknada za vode... 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook