Podržavamo saradnju, ako znamo šta Vojvodina ima od nje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Utorak, 21. 02. 2017. | Komentara: 0

Podržavamo saradnju, ako znamo šta Vojvodina ima od nje

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović pozdravio je danas svaku saradnju Vojvodine sa nekom oblasti ili regionom, ali je istakao da prilikom potpisivanja sporazuma i dogovaranja saradnje treba voditi računa o tome šta Vojvodina može dobiti od toga. On je na današnjem zasedanju pokrajinske skupštine rekao i da treba videti šta je sa do sada potpisanim sporazumima i dogovorenim saradnjama.

LSV
 
Saradnja sa černobiljskom oblasti
 
Komentarišući najavu saradnje AP Vojvodine i Gomeljske oblasti iz Belorusije, on je pročitao da sporazum, između ostalog, podrazumeva saradnju u više oblasti, kao što su: građevinarstvo, industrija, poljoprivreda, saobraćaj, logistika, trgovina, nauka, tehničko obrazovanje, kultura, umetnost, turizam, sport, ekologija i racionalno korišćenje prirodnih resursa; isporuka sirovina, životnih namirnica, proizvodi industrijsko-tehničke namere, pružanje usluga, osnivanje zajedničkih preduzeća, zatim saradnja u oblasti zaštite životne sredine i ekološke bezbednosti, racionalno korištenje prirodnih resursa i širenje sfere ekološki čiste proizvodnje.
 
Jovanović je upitao i kako je recimo moguća u razmeni hrane, namirnica i ekološke svesti, kada se zna da je Gomeljska oblast najviše bila pogođena černobiljskom katastrofom. On je pokazao  i mapu na kojoj je crvenom bojom označeno nekoliko delova te oblasti koje su najviše pogođene radijacijom.
 
- Mislim da građani i građanke Vojvodine imaju pravo da znaju kakva će se to hrana uvoziti i šta mi to želimo da naučimo iz oblasti ekonomije od Gomeljske oblasti. Ne mislim da oni nemaju znanje, ali mislim da je pravo i dužnost da mi isto to čujemo – istakao je Jovanović.
 
Kada je u pitanju saradnja u oblasti nauke, on je upitao kako naš Univerzitet planira saradnju sa Belorusima i Rusima, i na kom nivou, kada ove dve zemlje nisu u Erasmus i Horajzon projektima.
 
Šta je Nižegradska oblast?
 
Što se tiče drugog sporazuma, između AP Vojvodine i „Nižegradske oblasti“, Jovanović je istakao da je u pitanju oblast čiji je glavni grad Nižnji Novgorod, pobratimski grad Novog Sada, te je naglasio da se nazivi gradova ne prevode. 

Upitao je kako bi to izgledalo kada bi naše gradove prevodili, pa bi za Novi Sad rekli da je New Now, Srpska Crnja bi bila Serbian Niger, Kraljevo bi bilo Kings, Novi Pazar bi se prevodio kao New Market ili Srbobran kao Serbian Defender. A mi bismo Bombaj preveli kao Bombardovani Zaliv.
 
Poslanik LSV je naveo da se sa ovom oblasti predviđa, između ostalog, saradnja u oblasti graditeljstva i stambeno-komunalnih delatnosti.
 
- Ja se izvinjavam, ne znam šta je stambeno-komunalna delatnost. Gradimo zajednički vodovod sa njima? Zajedničku kanalizaciju? Malo mi je to čudno. I želeo bih da čujem šta to podrazumeva.. Član devet kaže – strane u okviru svojih nadležnosti razmenjuju informacije, doprinoseći realizaciji ovog sporazuma, osim podataka koji predstavljaju državnu tajnu. Liga govori stalno da mi treba da imamo svoj zavod za statistiku, da imamo neke informacije, da imamo svoju policiju. Ako već pričamo o nekim tajnama, ne znam šta mi to možemo njima, koje su to tajne informacije koje možemo mi njima da pružamo ili ne pružamo. Dosta smešno ovo sve zvuči – naglasio je on.

Jovanović je ponovio da LSV podržava saradnju i za nju će glasati, ali samo ako ona može doneti neku dobit, korist građanima i građankama Vojvodine.
 
(BILSV, 21.02.2017)
 



Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Sklonost ka populizmu pokrajinske vlasti, bez rezultata u radu

Nedostatak strategije, vizije, ideje, populističko ponašanje vladajuće garniture i nedoslednost u poštovanju donetih odluka samo su neki od razloga zbog kojih poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu podržali predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu. 
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

Vlast neprecizno planira budžet Vojvodine

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je danas da poslanici LSV neće podržati predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu jer je on posledica nepreciznog budžetskog planiranja. Kako kaže, rebalans nije opravdan i služi u promotivne svrhe. Šućurović je zamerio mala izdvajanja za poljoprivredu i što se za privredu i turizam u rebalansu ne odvaja nijedan dinar.
Govori | Sreda, 18. 09. 2019. | Komentara: 0

LSV ne može da prihvati izveštaj o izvršenju budžeta APV

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da poslanici Lige ne mogu da prihvate izveštaj o izvršenju budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu u periodu januar-jun 2019. On je ukazao da je najmanje realizacije u delu onih sredstava koji bi trebali da služe razvoju Vojvodine, da je ponovo evidentan pad prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prihoda od naknada za vode... 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook