Govori

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Jovanović: Po kojim kriterijumima biramo regione za saradnju?

Poslanička grupa LSV u Skupštini AP Vojvodine podržala je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o saradnji APV i kineske provincije Hajnan. Pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Jovanović je prilikom rasprave o ovoj tački dnevnog reda upitao i da li će se ubuduće praviti politika i strategija sa kim će Vojvodina sarađivati i na osnovu kojih kriterijuma ili će se na svakom zasedanju pojavljivati „copy-paste“ sporazumi.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina oštećena za 250 miliona

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je danas da je Vojvodina zbog uzurpacije državne zemlje, za koju nije dato odobrenje da se licitira jer se čekao novi zakon o poljoprivrednom zemljištu, oštećena za 250 miliona dinara. Za istu sumu oštećen je i budžet Republike Srbije, a za 300 miliona i budžeti lokalnih samouprava na teritoriji APV. Kako je rekao, zabrana licitacije u 2015. nam se sada obija o glavu.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

Zašto je ukinuto finansiranje VANUK-a?

Pokrajinski poslanik LSV i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev negodovao je danas zbog toga što je ukinuto finansiranje Vojvođanske akademije nauke, umetnosti i kulture. On je na sednici Skupštine Vojvodine, prilikom rasprave o rebalansu budžeta, rekao da je VANUK regularno osnovan, ali je problem što se Ustavni sud još nije oglasio tim povodom. Zbog toga je upitao šta će se desiti kada mišljenje stigne i da li će se tada raditi novi rebalans ili nešto drugo.
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa pokrajinskog budžeta

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine neće podržati rebalans pokrajinske kase jer on ne podrazumeva kapitalna ulaganja i investicije koje su bile glavna obećanja nove pokrajinske administracije nakon preuzimanja vlasti, istakao je danas šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodnje Branislav Bogaroški.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Institucije Vojvodine se moraju poštovati

Poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je večeras da je važno što će većina u pokrajinskoj skupštini usvojiti Predlog deklaracije „Jaka i obnovljena regionalna politika za sve regione nakon 2020. godine“. Prema njegovim rečima, bitno je i to što će za nju glasati i oni koji su bili protiv međuregionalne saradnje i protiv toga da Vojvodina ima svoju kancelariju u Briselu, a sada su shvatili njihove prednosti i činjenicu da je došlo do shvatanja da Vojvodina treba da ima svoju autonomiju, svoje institucije i da se one moraju poštovati.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Sedlarević: Jačanjem regiona jača se i država

Poslanici i poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini podržali su večeras Predlog deklaracije „Jaka i obnovljena regionalna politika za sve regione nakon 2020. godine“. Mr Maja Sedlarević, poslanica LSV, istakla je da su supsidijarnost i decentralizacija pojmovi koji se naglašavaju u tom dokumentu, a koji jačaju državu i njene regione. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook