Govori

 
 
Izbori u LSV
Govori | Sreda, 28. 09. 2016. | Komentara: 0

LSV protiv rebalansa pokrajinskog budžeta

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine neće podržati rebalans pokrajinske kase jer on ne podrazumeva kapitalna ulaganja i investicije koje su bile glavna obećanja nove pokrajinske administracije nakon preuzimanja vlasti, istakao je danas šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodnje Branislav Bogaroški.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Institucije Vojvodine se moraju poštovati

Poslanik LSV u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je večeras da je važno što će većina u pokrajinskoj skupštini usvojiti Predlog deklaracije „Jaka i obnovljena regionalna politika za sve regione nakon 2020. godine“. Prema njegovim rečima, bitno je i to što će za nju glasati i oni koji su bili protiv međuregionalne saradnje i protiv toga da Vojvodina ima svoju kancelariju u Briselu, a sada su shvatili njihove prednosti i činjenicu da je došlo do shvatanja da Vojvodina treba da ima svoju autonomiju, svoje institucije i da se one moraju poštovati.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Sedlarević: Jačanjem regiona jača se i država

Poslanici i poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskoj skupštini podržali su večeras Predlog deklaracije „Jaka i obnovljena regionalna politika za sve regione nakon 2020. godine“. Mr Maja Sedlarević, poslanica LSV, istakla je da su supsidijarnost i decentralizacija pojmovi koji se naglašavaju u tom dokumentu, a koji jačaju državu i njene regione. 
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Nije Vojvodina lokalna samouprava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržala je danas Predlog sporazuma o saradnji između Autonomne pokrajine Vojvodine (Republika Srbija) i Uprave Almatinskog regiona (Republika Kazahstan). Kako je tokom rasprave o tom predlogu ukazala poslanica LSV mr Maja Sedlarević, Liga uvek podržava sporazume o međuregionalnoj saradnji, ali je pri tom upozorila na dva problematična detalja. 
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Uvođenje tradicionalnih simbola ne sme menjati koncept APV

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev napomenuo je danas da je AP Vojvodina konstituens Republike Srbije i da u njoj živi skoro 80 odsto Srba. On je, takođe, naglasio da su upravo očevi i dedovi tih Srba napravili koncept AP Vojvodine u kome se garantuje imovinska, lična i pravna jednakost i sigurnost, bez obzira na nacionalnu, konfesionalnu, partijsku pripadnost. Prilikom rasprave o odluci o upotrebi i izgledu simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, Jakovljev je naglasio i da ukoliko je ideja njihovog uvođenja menjanje koncepta, onda to može da bude u direktnoj suprotnosti sa onim što je radio većinski narod u Vojvodini.
Govori | Četvrtak, 15. 09. 2016. | Komentara: 0

Jovanović: Vojvodina nije jedno, nego sve zajedno

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović upozorio je danas da zastava AP Vojvodine koja se predstavlja kao tradicionalna niti je tradicioanlna niti u suštini predstavlja Vojvodinu. On je tokom rasprave  o predlogu odluke o upotrebi simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine postavio pitanje šta će se dogoditi posle usvajanja jedne tradicionalne zastave, da li će se usvajati još neke zastave? Upozorio je i da je Vojvodina u svojoj bliskoj istoriji menjala mnoge države i da je u njoj najgore bilo upravo onda kada se isticalo jedno, jer, Vojvodina nije jedno nego je sve zajedno.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook