Građani neće zaboraviti sve afere funkcionera URS

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 11. 04. 2012. | Komentara: 0

Građani neće zaboraviti sve afere funkcionera URS

NOVI SAD – Svi koji su odgovorni za sklapanje lošeg ugovora između Novog Sada i „ATP Vojvodina“ u vezi sa izgradnjom nove autobuske stanice, a zbog koje gradu preti tužba od 100 miliona evra, moraju da odgovaraju, ocenila je danas narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Na konferenciji za novinare održanoj ispred sporne autobuske stanice, Jerkova je istakla da ta tužba visi nad glavama Novosađana, jer se upravo zbog tog slučaja Novi Sad našao na listi Evropskog parlamenta među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji.

Dvadeset hiljada novih radnih mesta

– Sto miliona evra je 20.000 novih radnih mesta i Novosađani treba da znaju ko je odgovoran za to što se naš grad našao na ovakvoj listi, što se naša zemlja našla u ovakvoj poziciji. Odgovorni za to su Maja Gojković, prethodna gradska vlast i, danas, Ujedinjeni regioni Srbije koji istu tu Maju Gojković prihvataju kao svoju uzdanicu, kao osobu kojoj nude drugi mandat da vodi Novi Sad, i kao osobu za koju veruju da Srbiju, Vojvodinu i Novi Sad može izvesti iz krize – navela je Jerkova. Odgovarajući na pitanje šta će preduzeti ukoliko bude u narednoj gradskoj vlasti, pošto će ovaj problem ostati, Aleksandra Jerkov je rekla da će odgovorni morati da plate za to.

Novi Sad ne sme da izgubi


– Odgovor na ovaj problem jeste podnošenje krivičnih prijava protiv Maje Gojković, Igora Mirovića, protiv svih onih koji su učestvovali u sklapanju ovakvog štetnog ugovora zbog toga što se na ovaj način stiče utisak da grad i dalje stoji iza ovog ugovora. A on iza ovakvog ugovora ne sme stajati, jer građani Novog Sada ne smeju plaćati cenu nečije korupcije i cenu toga što je neko sklopio štetan ugovor za Novi Sad. To mora platiti isključivo onaj ko je takav ugovor sklopio – zaključila je ona. Aleksandra Jerkov je navela da to nije jedina afera koja se vezuje za Ujedinjeni regione Srbije, podsetivši pri tom na afere sa Poštanskom štedionicom, privatizacijom Knjaza Miloša, zatim na aferu Satelit, pa afere sa Jelašićem, Bojanom Krištom...
– Nemoguće je da građani Srbije zaborave šta su sve Ujedinjeni regioni Srbije učinili. Samim tim, što se oni ponašaju kao da je tako nešto moguće zaboraviti, šalju poruku koliko malo cene i Vojvodinu i Srbiju i Novi Sad – navela je Jerkova. Ona je istakla da Maja Gojković može promeniti još 13 stranaka i obećavati i 13 i 14 penziju građanima, a da Mlađan Dinkić može da se zalaže za promenu sistema PDV-a koji je sam napravio, za decentralizaciju, iako je 12 godina proveo centralizujući Srbiju ili za punu platu trudnicama iako ju je upravo njegov potpredsednik G17 plus to ukinuo, ali da građani Srbije neće zaboraviti posledice loše politike koje i dana danas osećaju.

Maraš će odgovarati


Aleksandra Jerkov se osvrnula i na današnje saopštenje Ujedinjenih regiona Srbije, koje je potpisao šef njihovog Izbornog štaba za Vojvodinu, a u kojem su lider LSV Nenad Čanak i pokrajinski premijer Bojan Pajtić optuženi za zloupotrebu fondova Razvojne banke Vojvodine, ističući da će LSV zbog tih navoda podneti tužbu.
– Slobodan Maraš, koji je poznati preletač koji je promenio već nekoliko stranaka, dobiće tužbu Lige socijaldemokrata Vojvodine za klevetu. Ukoliko ne bude u mogućnosti da dokaže da LSV zloupotrebljava sredstva iz Razvojne banke Vojvodine, a neće moći to da dokaže, za to će morati da snosi odgovornost – istakla je Jerkova dodajući da je sramota da saradnici Mlađana Dinkića uopšte izgovaraju reč banka.
–  Sramotno je da bilo ko, ko je saradnik Mlađana Dinkića, uopšte izgovara reč banka, a da to nije pred sudom, u odbrani, sve moleći da dobije najmanje 10 godina robije – zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 04. 2012.)
Saopštenja | Petak, 19. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Zašto država ne plaća kamate za kašnjenje isplata poljoprivrednicima, a poljoprivrednici plaćaju zbog greške države i o izmenama lošeg Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Zašto je 13 meseci bilo potrebno Upravi za agrarna plaćanja da obradi zahteve poljoprivrednika kojima se refundiraju troškovi prilikom kupovine poljoprivredne mehanizacije, sa državnog konkursa, i još sedam meseci da pošalju rešenja o isplati novca? - pitala je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, premijerku Anu Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga. Ona je naglasila, da ceo taj postupak traje 20 meseci i u tom periodu poljoprivrednici moraju da izmiruju obaveze, među kojima su i kamate na tu kupovinu, iako je za nabavku novac država obezbedila.
Saopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.
Govori | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Kada će crnogorski postati službeni jezik?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je na današnjem zasedanju skupštine Srbije pitala ministra državne i lokalne samouprave Branka Ružića kada će lokalna vlast u Vrbasu na svojoj teritoriji uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, imajući u vidu da su za to ispunjeni svi Zakonom propisani uslovi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook