Građani neće zaboraviti sve afere funkcionera URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 11. 04. 2012. | Komentara: 0

Građani neće zaboraviti sve afere funkcionera URS

NOVI SAD – Svi koji su odgovorni za sklapanje lošeg ugovora između Novog Sada i „ATP Vojvodina“ u vezi sa izgradnjom nove autobuske stanice, a zbog koje gradu preti tužba od 100 miliona evra, moraju da odgovaraju, ocenila je danas narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Na konferenciji za novinare održanoj ispred sporne autobuske stanice, Jerkova je istakla da ta tužba visi nad glavama Novosađana, jer se upravo zbog tog slučaja Novi Sad našao na listi Evropskog parlamenta među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji.

Dvadeset hiljada novih radnih mesta

– Sto miliona evra je 20.000 novih radnih mesta i Novosađani treba da znaju ko je odgovoran za to što se naš grad našao na ovakvoj listi, što se naša zemlja našla u ovakvoj poziciji. Odgovorni za to su Maja Gojković, prethodna gradska vlast i, danas, Ujedinjeni regioni Srbije koji istu tu Maju Gojković prihvataju kao svoju uzdanicu, kao osobu kojoj nude drugi mandat da vodi Novi Sad, i kao osobu za koju veruju da Srbiju, Vojvodinu i Novi Sad može izvesti iz krize – navela je Jerkova. Odgovarajući na pitanje šta će preduzeti ukoliko bude u narednoj gradskoj vlasti, pošto će ovaj problem ostati, Aleksandra Jerkov je rekla da će odgovorni morati da plate za to.

Novi Sad ne sme da izgubi


– Odgovor na ovaj problem jeste podnošenje krivičnih prijava protiv Maje Gojković, Igora Mirovića, protiv svih onih koji su učestvovali u sklapanju ovakvog štetnog ugovora zbog toga što se na ovaj način stiče utisak da grad i dalje stoji iza ovog ugovora. A on iza ovakvog ugovora ne sme stajati, jer građani Novog Sada ne smeju plaćati cenu nečije korupcije i cenu toga što je neko sklopio štetan ugovor za Novi Sad. To mora platiti isključivo onaj ko je takav ugovor sklopio – zaključila je ona. Aleksandra Jerkov je navela da to nije jedina afera koja se vezuje za Ujedinjeni regione Srbije, podsetivši pri tom na afere sa Poštanskom štedionicom, privatizacijom Knjaza Miloša, zatim na aferu Satelit, pa afere sa Jelašićem, Bojanom Krištom...
– Nemoguće je da građani Srbije zaborave šta su sve Ujedinjeni regioni Srbije učinili. Samim tim, što se oni ponašaju kao da je tako nešto moguće zaboraviti, šalju poruku koliko malo cene i Vojvodinu i Srbiju i Novi Sad – navela je Jerkova. Ona je istakla da Maja Gojković može promeniti još 13 stranaka i obećavati i 13 i 14 penziju građanima, a da Mlađan Dinkić može da se zalaže za promenu sistema PDV-a koji je sam napravio, za decentralizaciju, iako je 12 godina proveo centralizujući Srbiju ili za punu platu trudnicama iako ju je upravo njegov potpredsednik G17 plus to ukinuo, ali da građani Srbije neće zaboraviti posledice loše politike koje i dana danas osećaju.

Maraš će odgovarati


Aleksandra Jerkov se osvrnula i na današnje saopštenje Ujedinjenih regiona Srbije, koje je potpisao šef njihovog Izbornog štaba za Vojvodinu, a u kojem su lider LSV Nenad Čanak i pokrajinski premijer Bojan Pajtić optuženi za zloupotrebu fondova Razvojne banke Vojvodine, ističući da će LSV zbog tih navoda podneti tužbu.
– Slobodan Maraš, koji je poznati preletač koji je promenio već nekoliko stranaka, dobiće tužbu Lige socijaldemokrata Vojvodine za klevetu. Ukoliko ne bude u mogućnosti da dokaže da LSV zloupotrebljava sredstva iz Razvojne banke Vojvodine, a neće moći to da dokaže, za to će morati da snosi odgovornost – istakla je Jerkova dodajući da je sramota da saradnici Mlađana Dinkića uopšte izgovaraju reč banka.
–  Sramotno je da bilo ko, ko je saradnik Mlađana Dinkića, uopšte izgovara reč banka, a da to nije pred sudom, u odbrani, sve moleći da dobije najmanje 10 godina robije – zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 04. 2012.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook