Građani Vojvodine trpe zbog nerešavanja pitanja Kosova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 05. 07. 2021. | Komentara: 0

Građani Vojvodine trpe zbog nerešavanja pitanja Kosova

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upravo se vratio iz Prištine i kaže da je iz razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem stekao utisak da se očekuje da Srbija počne da popušta. On je u izjavi za NewsMax Adria televiziju rekao da nije išao kao bilo čiji izaslanik, već da bi video kakva je situacija na Kosovu, koja se koristi kao alibi da se ne priča o Vojvodini.

LSV

- Nisam ja ničiji misar, nego sam samo čovek dobrih namera koji želi da bude od koristi svim građanima Kosova i Vojvodine, verovali ili ne. A razlog zašto Vojvodine je sledeći – dogod smo taoci Kosova i dok se to ne reši, stalno, kada se govori o bilo čemu drugom u Srbiji, imate političke prevarante koji to iskoriste i kažu kako će to naštetiti Kosovu, pa će uraditi ovo, pa će uraditi ono – kaže Čanak.

Navodi da Srbija robuje šačici političkih profitera koji od Kosova prave svoj izvor prihoda. Za njega je Kosovo već zaokružena država.

- To insistiranje na Kosovu kao neodvojivom delu Srbije, a istovremeno čak ni u Ustavu nije napravljeno kao što je trebalo da bude, predlog za status Kosova koji je trebalo da bude rešen 2007. godine posebnim ustavnim zakonom, do dana današnjeg nije napravljen... Čekajte, ako vi za 14 godina niste uspeli da napravite čak ni predlog pravnog okvira, kako mislite da će tu bilo šta da se desi? Kako mislite da se desi kad je ono tamo zaokružena država? – upitao je Čanak.

Lider LSV je tokom posete Kosovu položio venac na Gazimestanu, a incidente na godišnjicu Kosovske bitke posmatra kao provokacije.

- Umesto da to bude proslava jednog istorijskog čina koji veliča moralnost i veru u viši cilj i viši princip, vi to pretvorite u nešto gde onda imate nelepe scene sa skidanjem majica na kojima su parole neprihvatljive za kosovske vlasti. A, opet, to ne radi ne znam ko, nego oni koje su ubedili da je to vrhunac patriotizma – zaključuje Čanak.

 (SzILSV, 05.07.2021)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook