Gradska vlast da hitno uvede red u poslovanje JKP Put

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 19. 11. 2014. | Komentara: 0

Gradska vlast da hitno uvede red u poslovanje JKP Put

NOVI SAD, 19. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradsku vlast da interveniše na sve raspoložive načine i hitno uvede red u JKP “Put” i njihovo poslovanje.

LSVUjedno očekujemo da se ispita nakoji način je JKP “Put” na poslove rekonstrukcije Partizanske ulice uveo kao podizvođača preduzeće koje nema dovoljno opreme i ljudi pa angažuje ljude i tehniku istog tog JKP “Put”?!

Nakon toga, trebalo bi proveriti i ostale ugovore za angažovanje podizvođača na ostalim raskopanim ključnim tačkama širom grada. Čemu uopšte služi JKP “Put” ako poslove prepušta podizvođačima i njih plaća, dok svoje radnike osposobljene i zaposlene da bi to radili -  ostavlja bez posla i bez plata?

Ponavljamo: Nije tačno da se mora otpuštati da bi „Put“ radio, nego radnike treba uposliti, a ni ovo aktuelno rukovodstvo to ne ume i svojom nesposobnošću ih je dovelo na sam rub egzistencije.

Prošli štrajk zaposlenih u JKP “Put” dogodio se u trenutku kada je bila raskopana raskrsnica kod Futoške pijace, a ovaj, najnoviji, samo četiri dana nakon demonstracije spremnosti zimske službe, kada su kamioni i mašine umesto da rade širom raskopanog grada, poređani da se nadležni pohvale pred medijima.

Dužnost javnokomunalnih preduzeća je da budu spremna za zimski period i brinu o gradu. To nije nešto čime bi trebalo da se hvale poređavši kamione, so i mehanizaciju.

A, ako zaista hoće da dokažu da su spremni da čiste gradske saobraćajnice tokom zime, neka javnosti pokažu da su im svi ti kamioni registrovani, da neki od njih nisu isključeni iz saobraćaja zbog ćelavih guma, da pokažu zalihe goriva veće od nekoliko stotina litara, zatim rezerve maziva i rezervnih delova. Ili, barem, novac određen za te namene.

Isto tako, treba da znaju da zimsku službu ne čine samo tehnika i mašine, nego i radnici koji njima treba da upravljaju. Deo njih je juče štrajkovao.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook