Gradski odbor LSV ponovio zahtev da se novi most zove Most 23. oktobra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 23. 10. 2019. | Komentara: 0

Gradski odbor LSV ponovio zahtev da se novi most zove Most 23. oktobra

Novi Sad, 23. oktobar 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je Novom Sadu čestitao 75. godina od oslobođenja i pobede nad fašizmom.

Delegacija rukovodstva Gradskog odbora LSV je položila venac na Spomen groblju, a kod novoizgrađenog mosta (na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta) raširen je transparent kojim je Liga podsetila na svoj zahtev da se taj most nazove Most 23.oktobra.

LSV

- Godine fašističke vladavine  su najcrnje godine u istoriji Novog Sada. U to ime, LSV želi da u čast svih onih koji su položili svoje živote za slobodu i bolji život svih nas, ovaj most nazove Most 23. oktobra. Uvereni smo da bismo i na taj način istakli antifašistički karakter Novog Sada i pokazali da čuvamo sećanje na njih i njihovu žrtvu - poručio je predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

On je na konferenciji za medije podsetio i na to da je LSV svih ovih godina među najistaknutijim aktivnim borcima protiv fašizma u svim njegovim oblicima i da je na to vrlo ponosna.

- Ta borba čitavog društva protiv fašizma mora biti još intenzivnija, jer je fašizam kao korov koji raste čim nema onoga ko će da ga počisti - istakao je Kravić.
 

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad  



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook