Grujić i Papuga posetili Ruske slovo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Grujić i Papuga posetili Ruske slovo

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga posetili su danas Novinsko izdavačku ustanovu Ruske slovo, gde ih je direktorka Martica Tamaš upoznala sa 67-godišnjom delatnošću ove jedine novinske i izdavačke ustanove na rusinskom jeziku.

LSV

Osnivač ustanove je Nacionalni savet rusinske nacionalne zajednice, a finansira ih Vlada AP Vojvodine preko Sekretarijata za kulturu i javno informisanje. Delatnost Ustanove Ruske slovo je izdavanje nedeljnih informativnih novina Ruske slovo, mesečnika - dečijeg časopisa Zahradka, omladinskih novina Mak, izdanja za kulturu i književnost Svetlosc, knjiga na rusinskom jeziku, a ova novinska kuća ima i dnevnu informativnu agenciju na internetu Rurhenpress.
Pokrajinski sekretar Slavisa Grujic je pohvalio napore da izdanja budu kvalitetna i redovna, a takođe i naglasio da sekretarijat sprema nove kriterijume prema kojima ce se raspoređivati sredstva za novinsko izdavacke ustanove na jezicima nacionalnih zajednica, a na koje ce uticati odnosi  izmedju Pokrajine i Republike. Olena Papuga je istakla da će, dokle god ne bude donet Zakon o finasiraju Vojvodine i vraćeni izvorni prihodi Vojvodini, pitanje opstanka izdavačkih ustanova na jezicima nacionalnih zajednica a i njihovo redovno finansiranje biti pod znakom pitanja.

(BILSV, 18. 09. 2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook