Grujić: RTV je zapostavljen u odnosu na RTS

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 14. 09. 2012. | Komentara: 0

Grujić: RTV je zapostavljen u odnosu na RTS

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za informacije Slaviša Grujić izjavio je danas da je država zapostavila Radio-televiziju Vojvodine (RTV) u odnosu na Radio-televiziju Srbije (RTS).

Slaviša Grujić

Grujić je podsetio da je država uložila u obnovu zgrada RTS-a koje su oštećene u NATO bombardovanju 1999, dok RTV još radi u iznajmljenom objektu, a ništa nije učinjeno da pokrajinski javni servis dobije zgradu umesto one koja je potpuno uništena tokom bombardovanja. On je naveo i da je u međuvremenu izgrađen "velelepni" Avalski toranj, dok predajnici RTV-a nisu obnavljani.  Grujić je ocenio da je stanje na medijskoj sceni u Srbiji "sve gore" pre svega jer se problemi ne rešavaju već se nagomilavaju.

(BILSV, 14. 09. 2012.)Saopštenja | Petak, 22. 11. 2019. | Komentara: 0

Zašto nadležni ćutanjem brane krivce za nezapamćeni pomor ribe na Velikom bačkom kanalu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje zašto se ni posle nedelju dana ne zna ko je krivac za nezapamćen pomor ribe na Velikom bačkom kanalu. Utvrđeno je samo da je zagađenje stiglo iz pravca Crvenke preko Kule i Vrbasa do Bečeja. Zašto inspekcijske službe ne rade svoj posao?
Saopštenja | Petak, 22. 11. 2019. | Komentara: 0

Novobečejski naprednjaci jednom čoveku dodelili tri funkcije i tri plate

Zamenik predsednika Skupštine opštine Novi Bečej, predsednik Mesne zajednice Novi Bečej i radnik JKP „Komunalac“ sve su to funkcije i radna mesta na kojima redovno prima platu Milenko Garčev, jedan od funkcionera Srpske napredne stranke u Novom Bečeju.
Saopštenja | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Obesmišljen rad REM zbog emisija zabavnog karaktera

U jednoj od emisija tzv. zabavnog karaktera u toku prikazivanja izvađen je pištolj, iako u Zakonu o elektronskim medijima jasno stoji zabrana promovisanja nasilja, uz prekršajne mere. Na sve to je Regulatorno telo za monitoring elektronskih medija ostalo nemo, zbog čega je jasno koliko je produžetak licenci emiterima sa nacionalnom frekvencijom postao sporan.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook