Gusenice zauzele kikindski Veliki park

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 26. 04. 2019. | Komentara: 0

Gusenice zauzele kikindski Veliki park

Novi Sad, 26. april 2019 - Najveća zelena površina u Kikindi – Veliki park, među Kikinđanima poznatiji kao park Blandaš – od nedavno je omiljeno mesto gusenicama, a ljudi i dece je sve manje. 

Ovaj park je pod zaštitom države, ali izgleda da je lokalna vlast jača od države, pa je dozvolila da ovo blago, koje ima dugu tradiciju i vek postojanja, postane potpuno zapušteno.

LSV

Veliki broj zelenila je uništen i osušen. Neadekvatnim i nestručnim održavanjem gusenice su obrstile više stabala niskog i srednjeg rastinja, a već je vidljivo sušenje i ponekih stabala drveća.

U parku su prohodne samo glavne staze, dok su one koje su se nalazile uz obod parka i služile za brzo hodanje i trčanje sada obrasle travom i mogu ih pronaći samo Šerlok Holms ili Agata Kristi.

Osim toga, gradska vlast nije bila u stanju ni da prekreči zidove peščanika unutar parka.

Očigledno je da kikindski naprednjaci i njihovi koalicioni partneri misle da je dovoljno povremeno pokositi travu u parku i reći da je on redovno održavan.

Da li je potrebno da ekipa iz „Budućnosti Srbije“ dođe u Kikindu i poseti jedno od malobrojnih zelenih površina u našem gradu da bi ono bilo uređeno? Možda gradska vlast smatra da će to neki čarobni štapić urediti.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
KikindaSaopštenja | Utorak, 18. 06. 2019. | Komentara: 0

Đacima nadoknaditi stres, a ministar da podnese ostavku

Bilo bi pristojno da ministar prosvete Mladen Šarčević podnese ili, barem, ponudi svoju ostavku zbog stresa koji su danas doživeli đaci i roditelji usled odlaganja testa iz matematike.
Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. godine

Činjenica je da je poslije 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve postala imovina SPC. Upravo iz tog razloga, ne vratiti Crnoj Gori imovinu iz 1918. godine bila bi istorijska nepravda", kaže u razgovoru za Dnevne novine Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook