Gusenice zauzele kikindski Veliki park

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 26. 04. 2019. | Komentara: 0

Gusenice zauzele kikindski Veliki park

Novi Sad, 26. april 2019 - Najveća zelena površina u Kikindi – Veliki park, među Kikinđanima poznatiji kao park Blandaš – od nedavno je omiljeno mesto gusenicama, a ljudi i dece je sve manje. 

Ovaj park je pod zaštitom države, ali izgleda da je lokalna vlast jača od države, pa je dozvolila da ovo blago, koje ima dugu tradiciju i vek postojanja, postane potpuno zapušteno.

LSV

Veliki broj zelenila je uništen i osušen. Neadekvatnim i nestručnim održavanjem gusenice su obrstile više stabala niskog i srednjeg rastinja, a već je vidljivo sušenje i ponekih stabala drveća.

U parku su prohodne samo glavne staze, dok su one koje su se nalazile uz obod parka i služile za brzo hodanje i trčanje sada obrasle travom i mogu ih pronaći samo Šerlok Holms ili Agata Kristi.

Osim toga, gradska vlast nije bila u stanju ni da prekreči zidove peščanika unutar parka.

Očigledno je da kikindski naprednjaci i njihovi koalicioni partneri misle da je dovoljno povremeno pokositi travu u parku i reći da je on redovno održavan.

Da li je potrebno da ekipa iz „Budućnosti Srbije“ dođe u Kikindu i poseti jedno od malobrojnih zelenih površina u našem gradu da bi ono bilo uređeno? Možda gradska vlast smatra da će to neki čarobni štapić urediti.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
KikindaSaopštenja | Subota, 21. 09. 2019. | Komentara: 0

Vuk Jeremić otkrio pravo lice

Liga socijaldemokrata Vojvodine u potpunosti razume i saglasna je sa svima onima koji smatraju da uslovi za izbore u Srbiji nisu ni izbliza demokratski, ali upozorava javnost da pojedine partije iz samoproklamovane “prave opozicije” očigledno žele da bojkotuju izbore kako bi po svaku cenu sprečile svaki nagoveštaj rešavanja kosovskog pitanja i tako onemogućile da Srbija konačno krene putem evroatlantskih integracija.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Ministar Šarčević da odgovori zašto propagira asimilaciju

Država nema prava da nameće svoje predloge nacionalnim zajednicama, ali je u obavezi da sa njihovim predstavnicima iznađe najbolje rešenje kada je u pitanju obrazovanje dece.
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2019. | Komentara: 0

Što pre promeniti izborni zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je izborni zakon loš i da ga je potrebno što pre promeniti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook