Gusenice zauzele kikindski Veliki park

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 04. 2019. | Komentara: 0

Gusenice zauzele kikindski Veliki park

Novi Sad, 26. april 2019 - Najveća zelena površina u Kikindi – Veliki park, među Kikinđanima poznatiji kao park Blandaš – od nedavno je omiljeno mesto gusenicama, a ljudi i dece je sve manje. 

Ovaj park je pod zaštitom države, ali izgleda da je lokalna vlast jača od države, pa je dozvolila da ovo blago, koje ima dugu tradiciju i vek postojanja, postane potpuno zapušteno.

LSV

Veliki broj zelenila je uništen i osušen. Neadekvatnim i nestručnim održavanjem gusenice su obrstile više stabala niskog i srednjeg rastinja, a već je vidljivo sušenje i ponekih stabala drveća.

U parku su prohodne samo glavne staze, dok su one koje su se nalazile uz obod parka i služile za brzo hodanje i trčanje sada obrasle travom i mogu ih pronaći samo Šerlok Holms ili Agata Kristi.

Osim toga, gradska vlast nije bila u stanju ni da prekreči zidove peščanika unutar parka.

Očigledno je da kikindski naprednjaci i njihovi koalicioni partneri misle da je dovoljno povremeno pokositi travu u parku i reći da je on redovno održavan.

Da li je potrebno da ekipa iz „Budućnosti Srbije“ dođe u Kikindu i poseti jedno od malobrojnih zelenih površina u našem gradu da bi ono bilo uređeno? Možda gradska vlast smatra da će to neki čarobni štapić urediti.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kikinda



Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook