Hiljade članova LSV neće ućutati medijska hajka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 10. 2012. | Komentara: 0

Hiljade članova LSV neće ućutati medijska hajka

Novi Sad, 04. oktobar - Tokom 22 godine borbe za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast AP Vojvodine, sa izvornim prihodima i pravom na imovinu, borbe protiv fašizma, diskriminacije, rata i nasilja, LSV je navikla na medijsku hajku i etiketiranja.

LSV
 
Nazivali su nas separatistima, narkobosovima, a sada nam se pokušava prilepiti i etiketa nasilnika. Očito je da neki centri moći pokušavaju da na taj način završe ono što nisu uspeli devedesetih godina prošlog veka i da se obračunaju sa poslednjom građanskom i regionalnom strankom u Srbiji.

Pojedine tabloide pune izvori iz istrage, prave se rekonstrukcije događaja bez poštovanja pretpostavke nevinosti, uz unapred donete presude protiv osoba koje još nisu ni procesuirane. Objavljuju se datumi saslušanja i visine kazne, a sve to upotpunjeno kako jasno plasiranim dezinformacijama, tako i izrazima poput „svinja", „batinaš" i tome slično.

Istovremeno, pretura se po prekršajnim postupcima koji su stari pola godine i nemaju nikakve veze ni sa strankom, niti političkim opredeljenjem aktera, u kojima nisu utvrđene sve činjenice, a proces nije ni počeo. Pritom se događaji interpretiraju apsolutno navijački i jednostrano.

Budući da Liga nema iza sebe nikakve korupcionaške ili finansijske afere, za očekivati je da nalogodavci ove kampanje i narednih dana nastave sa lažima i montiranim procesima kako bi se diskreditovali funkcioneri i članovi LSV.

Na taj način, u javnosti se stvara atmosfera linča koja umnogome podseća na period pre ubistva premijera Zorana Đinđića, a sve sa ciljem da se Ligi vežu ruke, da ne govori, ne upozorava i ne brani od onih od kojih je već branila i građane Vojvodine i njenu autonomiju.

Hiljade članova Lige socijaldemokrata Vojvodine neće ćutati.

Nastavićemo još jače. I bićemo još uporniji.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook