Hitna rasprava o obustavi godišnje registracije traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 10. 2011. | Komentara: 1

Hitna rasprava o obustavi godišnje registracije traktora

NOVI SAD, 25. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine je u prethodnih nekoliko meseci, u više od 200 mesta širom Vojvodine sakupila preko 30 hiljada potpisa podrške inicijativi da se hitno promeni odluka Vlade Republike Srbije i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.

Aleksandra Jerkov

Za tu inicijativu dobili smo i podršku koalicionih partnera i ona će se naći na prvoj narednoj sednici republičkog parlamenta, po hitnom postupku, kako bi što pre bila usvojena.

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo ukazuje da je pored redovnog tehničkog pregleda, uvedena i obaveza da se poljoprivredna vozila registruju svake godine prevelik danak za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva.

Ovom akcijom, čineći ono što može, LSV nastavlja da pomaže poljoprivrednicima kako bi barem malo lakše prebrodili veliku ekonomsku krizu koja je pogodila i našu zemlju.

Traktor je domaćinstvu oruđe za rad, a automobil je luksuz. Ako cena registracije automobila zavisi od „kubikaže" nije logično da se po istom principu registruje i traktor ili bilo koja poljoprivredna mašina.

Narodna poslanica i portparolka
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandra Jerkov



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook