Vesti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 25. 10. 2011. | Komentara: 1

Hitna rasprava o obustavi godišnje registracije traktora

NOVI SAD, 25. oktobar - LSV je u prethodnih nekoliko meseci, u više od 200 mesta širom Vojvodine sakupila preko 30 hiljada potpisa podrške inicijativi da se hitno promeni odluka Vlade Republike Srbije i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.
Pre slanja komentara molimo vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo posetioce portala LSV.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni, jer se u internet komunikaciji pisanje velikim slovima smatra vikanjem. Redakcija LSV.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove LSV.
Administratorima portala LSV.rs se možete obratiti ovde: [email protected]

OSTAVITE KOMENTAR

Komentar:

Ime:
AntiBot:
Sreda, 09. 11. 2011.
Aleksandar

Traktor kao osnovno sredstvo za rad seljaka i registracija i mora biti trajna kako bi proizvodnja bila što rentabilnija i time podsticajnija.
Decenijama se nije ulagalo u poljoprivredu i neophodan je niz mera kojim bi se vredni Vojvođanski seljak osokolio da se bavi onime što najbolje zna i što najbolje radi.
Međutim registracija nije jedini problem traktora, prosečna starost mehanizacije je preko 20 godina, država je pokrenula projekte subvencionisanja kupovine nove poljoprivredne mehanizacije ali su ovi uslovi lošiji nego u regionu, u Hrvatskoj se mehanizacija subvencioniše sa 60% cene, u Srbiji tek sa 40%?
Hajde da nategnemo još 10% pa neka bude 50%?
Jedina grana koja u Srbiji pozitivno i progresivno priuređuje je poljoprivreda, omogućimo našem seljaku da bude što produktivniji, neka mu rod bude veći a cene niže, nega budemo i mi siti i on zadovoljan?
Slična situacija je i sa energentima u poljoprivredi, opet je dizel za poljoprivrednike jeftiniji u Hrvatskoj?
Odgovorno tvrdim da Hrvatska nije Saudijska Arabija pa da može imati jeftinije gorivo od nas, niti je Hrvatski seljak vredniji od Vojvođanskog? Naši poljoprivrednici zaslužuju priliku i uslove, uhvatimo korak sa svetom, jedared... konačno!

ODGOVORITE NA KOMENTAR

Odgovor:

Ime:
AntiBot pitanje: dva + tri =   ?

ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook