Hitno potrebna revizija Plana upravljana Nacionalnim parkom Fruška gora

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 16. 04. 2019. | Komentara: 0

Hitno potrebna revizija Plana upravljana Nacionalnim parkom Fruška gora

Novi Sad, 16. april 2019 - Poslednjih nedelja svedoci smo nekontrolisane seče šuma na području Fruške gore, koja se nalazi pod zaštitom Nacionalnog parka. 

Na kritike lokalnog stanovništva i nevladinih organizacija, Porajinski zavod za zaštitu prirode odgovorio je tvrdnjom da je seča šuma osnovni izvor prihoda Nacionalnog parka. 

LSV

Sama činjenica da je upravljaču dozvoljeno da obavlja pomenutu delatnost koja je u suprotnosti sa Zakonom o nacionalnim parkovima, Planom upravljanja i Planom razvoja šuma je kontradikotrna osnovnoj nameni Nacionalnog parka. Pogotovo je besmisleno podržati ove aktivnosti ako se zna da je Vojvodina najmanje pošumljena regija Evrope i da Pokrajinska vlada podstiče pošumljavanje kroz bespovratna sredstva. 

Iako se čini da je upravljač tj. JP glavni krivac za postojeće stanje, Liga socijaldemokrata Vojvodina smatra da je problem u neusklađenosti Zakona i lošoj finansijskoj podršci od strane države koja je nadležna za Nacionalne parkove. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Nada Lazić više puta su pozivali nadležno ministarstvo da reaguju na masovnu seču šuma. Na postavljena poslanička pitanja odgovor nikada nije dobijen. Posle ovakvog nepodobnog ophođenja prema zaštićenom području, prinuđeni smo da pitamo da li bi situacija bila bolja kada bi se nadležnost nad Nacionalnim parkom Fruška gora vratila Vojvodini.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dejana ĐurđevićIzjave | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nema pobede bez borbe

Nema pobede bez borbe, poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, političkog saveza Vojvođanskog fronta, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma okupljene oko Ujedinjene demokratske Srbije. Predstavnici UDS-a razgovarali su juče sa stanovnicima Subotice.
Odbori LSV | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Grujić: Naši kandidati za odbornike nemaju ličnih interesa i nisu preletači

Našu listu čine odgovorni ljudi različitih zanimanja, interesovanja i obrazovanja - kaže Miroslav Grujić, nosilac liste „Vojvođanski front - ujedinjeni za demokratsku Kikindu - LSV i ZZV“. 
Saopštenja | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Da granica između Srbije i Evropske unije što pre nestane

Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedan od lidera  Ujedinjene demokratske Srbije, istakao je u Subotici da je veoma važno da što pre nestane granica između Srbije i Evropske unije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook