Hitno potrebna revizija Plana upravljana Nacionalnim parkom Fruška gora

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 16. 04. 2019. | Komentara: 0

Hitno potrebna revizija Plana upravljana Nacionalnim parkom Fruška gora

Novi Sad, 16. april 2019 - Poslednjih nedelja svedoci smo nekontrolisane seče šuma na području Fruške gore, koja se nalazi pod zaštitom Nacionalnog parka. 

Na kritike lokalnog stanovništva i nevladinih organizacija, Porajinski zavod za zaštitu prirode odgovorio je tvrdnjom da je seča šuma osnovni izvor prihoda Nacionalnog parka. 

LSV

Sama činjenica da je upravljaču dozvoljeno da obavlja pomenutu delatnost koja je u suprotnosti sa Zakonom o nacionalnim parkovima, Planom upravljanja i Planom razvoja šuma je kontradikotrna osnovnoj nameni Nacionalnog parka. Pogotovo je besmisleno podržati ove aktivnosti ako se zna da je Vojvodina najmanje pošumljena regija Evrope i da Pokrajinska vlada podstiče pošumljavanje kroz bespovratna sredstva. 

Iako se čini da je upravljač tj. JP glavni krivac za postojeće stanje, Liga socijaldemokrata Vojvodina smatra da je problem u neusklađenosti Zakona i lošoj finansijskoj podršci od strane države koja je nadležna za Nacionalne parkove. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Nada Lazić više puta su pozivali nadležno ministarstvo da reaguju na masovnu seču šuma. Na postavljena poslanička pitanja odgovor nikada nije dobijen. Posle ovakvog nepodobnog ophođenja prema zaštićenom području, prinuđeni smo da pitamo da li bi situacija bila bolja kada bi se nadležnost nad Nacionalnim parkom Fruška gora vratila Vojvodini.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dejana ĐurđevićSaopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.
Govori | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Kada će crnogorski postati službeni jezik?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga je na današnjem zasedanju skupštine Srbije pitala ministra državne i lokalne samouprave Branka Ružića kada će lokalna vlast u Vrbasu na svojoj teritoriji uvesti crnogorski jezik u službenu upotrebu, imajući u vidu da su za to ispunjeni svi Zakonom propisani uslovi.
Saopštenja | Utorak, 16. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlast ne reaguje na Šešeljev govor mržnje?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje najnoviji neprimereni istup osuđenika za ratne zločine Vojislava Šešelja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook