Hitno pronaći i sankcionisati vandale i njihove mentore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Hitno pronaći i sankcionisati vandale i njihove mentore

Novi Sad, 06. decembar 2016 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje razbijanje izložbe „Vukovar - razaranje jednog grada“ u Novom Sadu i očekuje hitno pronalaženje i sankcionisanje svih krivaca, uključujući i njihove političke ili ideološke mentore.

LSV
 
Ovo je dokaz da oni kojima odgovara ponovno raspirivanje nacionalističke i ratnohuškačke retorike mračnih devedesetih, ne žele da opet Novi Sad bude grad iz kojeg kreće pobuna protiv mitomanije, propagande i mržnje, kao što je bio.
 
Ovakvo divljaštvo je nastavak razbijanja i razaranja centra Novog Sada iz 2003. godine, nakon hapšenja Veselina Šljivančanina, a čiji vinovnici nikada nisu pronađeni, niti su ta sramota i materijalna šteta naneti gradu imali svoj epilog na sudu.
 
Ovo je isto tako posledica činjenice da ni posle dve godine nema osuđenih vinovnika za paljenje pekara u Vojvodini čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice, a koja su pratili bacanje molotovljevih koktela i rafali iz automobila. Prema navodima pojedinih medija jedini poznat rezultat za to divljanje do sada jeste jedna odbačena krivična prijava i jedna izrečena vaspitna mera.
 
Još je užasnije to što se prvo takvo razbijanje pekara uz otvorene sukobe sa policijom 2008. godine u Novom Sadu više ni ne spominje. Isto tako više nije tema ni pokušaj upada huligana u zgradu RTV Vojvodine i prostorije Demokratske stranke u Novom Sadu 2011. godine, nakon hapšenja Ratka Mladića, niti presretanje i napad na reprezentaciju Hrvatske iz 2012. godine u Veterniku zbog kojeg je bilo četvoro uhapšenih.
 
Svi ovi slučajevi, morali su i moraju osim hitnog i jasnog epiloga na sudu imati i trajnu osudu, u javnosti. 

Umesto da se guraju pod tepih, na njima se mora pokazati  da huligani i njihovi nalogodavci nisu jači od države. 
 
Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook