Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

ZRENJANIN - Vladimir Milošev, predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na značaj humanitarnog rada aktivistkinja i aktivista stranke, a posebno na prošlonedeljnu akciju dopremanja opreme za nekoliko škola na teritoriji grada.

LSV Zrenjanin

Ona je rezultat zajedničkog angažovanja Saveta za privredu i međugraničnu saradnju GrO LSV Zrenjanin, gradskog Odbora za preduzetništvo, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete i sporta Austrije, dodao je Milošev.

- Kamion sa opremom vrednom 22.000 evra stigao je iz austrijskog grada Bad Išla, a u narednih nekoliko dana ona će biti raspodeljena Osnovnim školama „Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu i „1. oktobar" u Botošu i Srednjoj elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla". Ova saradnja traje dve godine i već smo realizovali nekoliko značajnih humanitarnih akcija - rekao je Vladimir Milošev. Podsetio je da je u prethodnom periodu stigla i donacija iz Grime u Nemačkoj, a da će se u budućnosti raditi na uspostavljanju kontakata i sa drugim zemljama EU.

- Budžetska sredstva u njihovim ministarstvima daleko su veća od naših, pa očekujemo i realizaciju nekih zajedničkih projekata, čiji bi cilj bila rekonstrukcija školskih objekata - dodao je Milošev. On je upozorio da su pojedine školske zgrade u lošem stanju i neadekvatno opremljene, da je oprema stara i po trideset godina zbog čega bi, prema njegovim rečima, ovakve inicijative trebalo podići na mnogo viši nivo, kako bi se stvorili što bolji ambijent za učenike i njihove nastavnike i profesore i na taj način popravio i kvalitet nastave - poručio je Milošev.

(BILSV, 01. 11. 2011.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook