Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

ZRENJANIN - Vladimir Milošev, predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na značaj humanitarnog rada aktivistkinja i aktivista stranke, a posebno na prošlonedeljnu akciju dopremanja opreme za nekoliko škola na teritoriji grada.

LSV Zrenjanin

Ona je rezultat zajedničkog angažovanja Saveta za privredu i međugraničnu saradnju GrO LSV Zrenjanin, gradskog Odbora za preduzetništvo, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Ministarstva prosvete i sporta Austrije, dodao je Milošev.

- Kamion sa opremom vrednom 22.000 evra stigao je iz austrijskog grada Bad Išla, a u narednih nekoliko dana ona će biti raspodeljena Osnovnim školama „Petar Petrović Njegoš" u Zrenjaninu i „1. oktobar" u Botošu i Srednjoj elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla". Ova saradnja traje dve godine i već smo realizovali nekoliko značajnih humanitarnih akcija - rekao je Vladimir Milošev. Podsetio je da je u prethodnom periodu stigla i donacija iz Grime u Nemačkoj, a da će se u budućnosti raditi na uspostavljanju kontakata i sa drugim zemljama EU.

- Budžetska sredstva u njihovim ministarstvima daleko su veća od naših, pa očekujemo i realizaciju nekih zajedničkih projekata, čiji bi cilj bila rekonstrukcija školskih objekata - dodao je Milošev. On je upozorio da su pojedine školske zgrade u lošem stanju i neadekvatno opremljene, da je oprema stara i po trideset godina zbog čega bi, prema njegovim rečima, ovakve inicijative trebalo podići na mnogo viši nivo, kako bi se stvorili što bolji ambijent za učenike i njihove nastavnike i profesore i na taj način popravio i kvalitet nastave - poručio je Milošev.

(BILSV, 01. 11. 2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook