Huškačka retorika Vuka Jeremića opasna za Srbiju i region

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2019. | Komentara: 0

Huškačka retorika Vuka Jeremića opasna za Srbiju i region

Novi Sad, 5. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje najnovije huškačke i ultranacionalističke izjave jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića. Pogubna je Jeremićeva retorika koja, bez trunke pijeteta, koristi i zloupotrebljava Jasenovac i njegove žrtve, a sve u svrhu unutarstranačke borbe u Srbiji. Kao dosledna antifašistička stranka, LSV neće dozvoliti Jeremiću ili bilo kome drugome da banalizuje i zloupotrebljava nevine žrtve fašističkog terora. 

LSV

Pošto je sveden na nivo statističke greške u istraživanjima javnog mnjenja, Jeremić veruje da će govorom mržnje prema susednima narodima, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima uspeti da ugrabi neki politički poen.

Posebno je moralno neprihvatljivo Jeremićevo takmičenje sa vladajućom partijom u nacionalizmu i uzavreloj retorici. Takvim svojim istupima, koji su duboko antievropski, koji šire mržnju i neprijateljstvo prema susedima, a Srbiju dodatno izoluju i udaljavaju od Evrope, Jeremić pokazuje svu ispraznost samoproklamovane „prave opozicije“, koja ne nudi nikakvu alternativu, već se takmiči sa naprednjacima u nacionalističkim konceptima.


Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Milivoj Bešlin




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook