I Pančevci za punu platu trudnicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

I Pančevci za punu platu trudnicama

PANČEVO - Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula je akciju na nivou pokrajine, zahtevajući od lokalnih samouprava da dotiraju umanjenje zarada trudnicama dok su na bolovanju, a organizovala je i potpisivanje peticije građana, koja bi trebalo da bude prosleđena lokalnoj vlasti, rekao je potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo Jovan Petrovački.

Kako je naveo na današnjoj konferenciji za novinare, po zakonu trudnice za vreme bolovanja dobijaju 65 odsto od plate, a iako je lokalnim samoupravama u Srbiji omogućeno da dotiraju trudnicama ostatak do pune plate, to za sada rade jedno Beograd i Jagodina.

"LSV od juče sprovodi akciju u Vojvodini, kojom tražimo 100 odsto plate za trudnice. Ova akcija je uperena prema svim lokalnim samoupravama, odnosno da ostalih 35 odsto koji nedostaju za punu platu, budu zapravo dotairani iz lokalnih budžeta " izjavio je Petrovački. On navodi i da je Liga pokrenula akciju potpisivanja peticije podrške ovoj akciji u celoj Vojvodini, pa i u Pančevu.

"Ova akcija je naišla na dobar odziv. U Novom Sadu u jednom danu je sakupljeno više od 1000 potpisa. U Pančevu imamo takođe vrlo dobar odziv. Akcija se nastavlja i narednih dana, kako bi sakupili dovoljan broj potpisa, ali i zbog dalje edukacije građana " kazao je Petrovački. Inače, prema podacima Lige, u Novom Sadu godišnje od 150 do 200 trudnica ode na bolovanje, pa je za doplatu razlike od 35 odsto za njihove plate potrebno oko dva miliona dinara mesečno.

(BILSV, 30.03.2011.)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook