I Šešelju i Mirjani Marković suditi u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 11. 04. 2018. | Komentara: 0

I Šešelju i Mirjani Marković suditi u Srbiji

Novi Sad, 11. april 2018 - Bez obzira na ishod današnje presude Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu, Vojislavu Šešelju je potrebno suditi u Repulici Srbiji za sva zla koja je prouzrokovao mračnih devedesetih godina.

LSV

Šta god odlučio Mehanizam u Hagu, Šešelj se ovde mora naći na optuženičkoj klupi zbog progona hrvatskog i ostalog stanovništva iz Srema, ali i zbog huškanja na rat nasilje i podele, po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, zbog jezika mržnje kojima je nebrojene hiljade uvukao u izbegličke kolone.

I nije samo njemu mesto tamo.

Na optuženičkoj klupi bi pored njega trebalo da sede još mnogi, počev od Mirjane Marković do svih njenih i partijskih drugova njenog muža kojima je izostanak lustracije omogućio da danas budu državni funkcioneri.

Danas, na devetnaestu godišnjicu od ubistva Slavka Ćuruvije, Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva nadležne organe da konačno zatraže izručenje Mirjane Marković predsednice JUL i supruge Slobodana Miloševića, koja je pre petnaest godina napustila zemlju i sakrila se u Ruskoj Federaciji.

Sasvim je sigurno da bi njeno izručenje mnogo pomoglo da se detaljno rasvetli politička pozadina ubistva vlasnika “Dnevnog telegrafa”.

Takođe, sigurno je i da bi njeno izručenje pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Ivana Stambolića, pokušaja atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progona političkih protivnika.

Uvereni smo i da bi Mirjana Marković nadležnim organima puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.

Još jednom pozivamo Vladu Republike Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić da zatraži izručenje Mirjane Marković i ujedno ukloni svaku sumnju da to možda sprečavaju neki od prijatelja porodica Milošević-Marković koji su danas na ministarskim pozicijama.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook