I u Bečeju puna plata za trudnice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.

LSV logoTo je ušlo u predlog budžeta Bečeja za 2012. godinu – kaže predsednik Opštinskog odbora LSV Bečej Šandor Pal. Ubuduće će lokalna samouprava u Bečeju isplaćivati razliku od 35 odsto pune plate za trudnice pošto država isplaćuje svega 65 odsto. Prema njegovim rečima, ova odluka je doneta nakon razgovora predstavnika LSV sa koalicionim partnerima. Svemu tome prethodila je višemesečna akcija Lige „Puna plata za trudnice“ u kojoj je prikupljeno više stotina potpisa podrške građanki i građana Bečeja za ovu inicijativu LSV. Te potpise bečejski Ligaši su 14.decembra zvanično predali nadležnima iz Opštine Bečej.

- U Bečeju  je pre 10 godina bilo preko 40.000 stanovnika a danas 37.800 stanovnika a to znači da nas je manje za 5 odsto. Teška ekonomska situacija u prethodnim godinama  dovela je do smanjenja nataliteta, pa je podrška porodici od nemerljivog značaja – kaže Pal.  Šef Lokalnog izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bečej Ferenc Toth kaže da ne treba ni pominjati koliko će ta razlika od 35 odsto porodicama značiti, jer i ovako teško sastavljaju kraj sa krajem zbog teške ekonomske situacije u kojoj se nalazimo.

- Kao socijalno odgovorna partija radimo na tome da pomognemo porodicama, da ponovo imamo pune škole i dečija igrališta – kaže Toth.   

(BILSV, 17.12.2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook