I zrenjaninski ligaši dali krv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

I zrenjaninski ligaši dali krv

ZRENJANIN - Drugi put ove godine članice i članovi Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi na Odeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice "Đorđe Joanović".

LSVO

"Ovu akciju organizujemo već godinama unazad, a otvorena je za učešće svih naših članica i članova. Cilj je motivisanje što većeg broja mladih na ovaj human čin, jer na taj način oni pomažu onima kojima je to najpotrebnije" istakla je Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin. Dodala je da je jedan od ciljeva formiranje "Kluba 25", kako bi Omladina GrO LSV Zrenjanin u bliskoj budućnosti bila još prepoznatljivija i uspešnija. Podsetimo, "Klub 25" okuplja mlade volontere oko ideje negovanja zdravih stilova života, dobrovoljnog davalaštva i širenja mreže davalaca. Suština je da najmanje 25 mladih, uzrasta od 18 do 25 godina, žele da najmanje 25 puta u životu daju krv i da ličnim angažovanjem na promociji davalaštva privuku još 25 mladih u Klub. Ideja je potekla iz Zimbabvea, 1993. godine, da bi se potom  proširila i na evropske zemlje. Prvi "Klub 25" u Srbiji osnovan je u Kikindi 2008. godine.

(BILSV, 12. 09. 2011.)




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook