Ilić pre dve godine bio protiv zakona koji sada produžava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 12. 2012. | Komentara: 0

Ilić pre dve godine bio protiv zakona koji sada produžava

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je danas, u toku rasprave o izmenama Zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize, da bi ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić pred poslanicima trebao da priča o tom Zakonu, umesto što govori o nečemu što nije tema dnevnog reda.

Aleksandra Jerkov

- Volela bih da mi danas od gospodina Ilića slušamo kako je moguće da Zakon o pomoći građevinskoj industriji, koji je za njega pre dve godine bio uvod u korupciju, protivustavan, crn dan za građevinsku industriju, marketinški trik koji je ukidao Zakon o javnim nabavkama, sada postaje toliko dobar, da jedine izmene koje u njega unosi su to da se produžava važenje ovog zakona. Jedino u čemu je gospodin Ilić ostao dosledan je to što i dalje smatra da je u redu kraduckati, a da nije u redu krasti i to smo mogli čuti od njega sada, ali bih više volela da on govori o onome što ovde narodni poslanici imaju da ga pitaju – naglasila je Jerkova i zamolila potpredsednicu Narodne skupštine Vesnu Kovač, koja je u tom momentu prededavala sednicom, da poštuje poslovnik i da sve poslanike tretira ravnopravno.
Aleksandra Jerkov je napomenula i da je pre nekoliko dana predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao da je zamolio svoje poslanike da se vrate na tačku dnevnog reda, što je značilo da ima svoje poslanike, te da je očigledno da i Kovačeva ima svoje poslanike. Naime, kako je pojasnila Jerkova, Kovačeva je neke od učesnika u raspravi, nakon što su rekli sve što su želeli, opomenula da se vrate na temu dnevnog reda, dok je drugim poslanicima izrekla opomene pre nego što su rekli ono što su imali da kažu. Među onima koje predsedavajuća sednicom nije prekinula, po rečima predsednice poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini bili su poslanica URS-a i Velimir Ilić.
 
(BILSV, 17.12.2012)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook