Imovina po automatizmu prelazi na novog vlasnika

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 29. 07. 2011. | Komentara: 0

Imovina po automatizmu prelazi na novog vlasnika

BEOGRAD - Sada je već sasvim izvesno da će se Zakon o javnoj svojini na jesen naći pred poslanicima, a da država dotle neće znati šta sve ima u vlasništvu, pišu danas Novosti. Bojan Kostreš, šef radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o javnoj svojini, poručuje za taj list da stvari ne moraju da budu tako crne kao što na prvi pogled izgledaju.

Bojan Kostreš

"Za prenos javne svojine na lokalne samouprave i Vojvodinu nije neophodno da država zna šta sve poseduje. Jer, zakonom će se načelno reći, recimo: "Šume na teritoriji AP Vojvodine pripadaju pokrajini" ili "opštine koje su do sada bile korisnici građevinskog zemljišta sada postaju njegovi vlasnici". I onda sve šume ili građevinsko zemljište automatski prelaze na nove vlasnike" zaključio je Kostreš. Broj eventualnih spornih otuđenja ne bi trebalo, pišu Novosti, da prelazi jedan odsto ukupne imovine, a izvesno je da će novi titulari, odnosno 189 opština po Srbiji, plus Vojvodina, bolje ući u trag misteriozno nestaloj imovini, nego što to može jedna direkcija.

(BILSV, 29. 07. 2011.)
Saopštenja | Nedelja, 15. 12. 2019. | Komentara: 0

Da li su Vojvođani građani drugog reda?

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nadu da će se neko iz vlasti setiti i Vojvodine i da će izgraditi bar neki kilometar novih puteva. Nedavno je jasnost saznala da je svega 10% novih auto-puteva u našoj zemlji izgrađeno na teritoriji Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 15. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikakve strategije neće pomoći dok se u medijima širi mržnja, a Šešelj sedi u Skupštini

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije zadovoljna stanjem u oblasti poštovanja prava nacionalnih zajednica. Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović pohvalila se „značajnim uspehom po pitanju saradnje sa nacionalnim manjinama na promociji multietničnosti i ostvarivanju prava".
Saopštenja | Subota, 14. 12. 2019. | Komentara: 0

Rusi rudnu rentu plaćaju samo 3%, a opštine u Vojvodini propadaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva državne organe da prestanu sa sluganskim odnosom prema ruskom partneru u Naftnoj industriji Srbije. Od sramne privatizacije NIS-a, do danas, traje eksploatacija nafte i gasa, a ruskoj kompaniji se opraštaju milijarde dinara na ime rudne rente.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook