Imovina Vojvodine će biti vraćena uredbom

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Četvrtak, 05. 01. 2012. | Komentara: 0

Imovina Vojvodine će biti vraćena uredbom

BEOGRAD – Vlada Srbije će, najverovatnije, sredinom februara usvojiti uredbu kojom će se Vojvodini vratiti u vlasništvo imovina VANU, RTV Vojvodine, Novosadskog sajma, Petrovaradinske tvrđave i veći deo Rudnika uglja Kovin - potvrdio je u sredu za ”Novosti” zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

On navodi da je donošenja uredbe utanačio s predstavnicima vlade uoči novogodišnjih praznika.

Da li vraćanje imovine VANU podrazumeva i iseljenje ogranka SANU iz te zadužbine?

- To je politički najosetljivije imovinsko pitanje. Rešenje je da se i zgrada i legati vrate VANU, pa da se oni sa SANU dogovore o eventualnom zajedničkom stanovanju ili da SANU ostane u toj zgradi, a da se VANU obešteti.

Kako će biti regulisano pitanje zgrade RTV, porušene u bombardovanju?

- Zgrada jeste porušena, a vlasnik ogromnog placa do sada je bila Direkcija za imovinu Srbije. Dogovor je da ona tu imovinu prepusti APV.

Izgleda da neće biti lako rasplesti ni imovinu Rudnika Kovin, DP ”Gas” i Novosadskog sajma.

- Rudnik je već u postupku privatizacije kojom je obuhvaćen njegov manji deo. Tražićemo da Vojvodini pripadne neprivatizovani deo. Država će se odreći u našu korist dela vlasništva nad Sajmom, kao i nad DP ”Gas”.

(Večernje novosti, 05.01.2012.)Odbori LSV | Sreda, 28. 10. 2020. | Komentara: 0

Upad u školu Milan Petrović je čin nedostojan ljudi u civilizovanom društvu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad zgrožen je vandalskim upadom u vrtić i Školu za osnovno obrazovanje „Milan Petrović“ u Ulici braće Ribnikar u Novom Sadu.
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.
Izjave | Ponedeljak, 26. 10. 2020. | Komentara: 0

Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

Sastav ove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da neke svoje ideje plasira iz jednostavnog razloga što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu verijantu vladeARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook