Insistiramo na boljoj protivgradnoj zaštiti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 03. 06. 2017. | Komentara: 0

Insistiramo na boljoj protivgradnoj zaštiti

Novi Sad, 03. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da ozbiljnije shvate problem protivgradne odbrane u Srbiji i učine sve da se smanji šteta koju grad izaziva na poljoprivrednim površinama.

lsv

Kao što je poznato, sezona borbe protiv grada počela je 15. aprila i već su zabeležene oluje sa gradom.

Izmenama Zakona o borbi protiv grada ingerencije u ovoj oblasti sada ima Hidrometeorološki zavod.

Nažalost, kao i ranijih godina, prisutan je ogroman problem sa finansiranjem čitavog sistema odbrane od grada. Nedostaje raketa, a strelci su veoma slabo plaćeni ili često, čak, i neplaćeni.

Centralizovani sistem u našoj zemlji svoje negativne posledice ostavlja i na ovu oblast i sigurno je da bi sistem bolje funkcionisao da je deo ingerencija i na pokrajini i lokalnim samoupravama.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je još 2015. godine predlagala da AP Vojvodina finansira sitem protivgradne odbrane u Vojvodini, ali za taj predlog nije bilo sluha.

Nadležni organi moraju reagovati, jer je poljoprivredna proizvodnja jedna od najvažnijih oblasti privrede u Srbiji, a grad je prethodnih godina nanosio ogromnu štetu proizvođačima, te na taj način smanjivao ukupne prihode od poljoprivrivredne proizvodnje.

Želimo bolja sistemska rešenja i zaštitu poljoprivrednih proizvođača!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook