Investitori ne traže samo praznu poljanu, nego i radnike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 03. 2017. | Komentara: 0

Investitori ne traže samo praznu poljanu, nego i radnike

Novi Sad, 24. mart 2017 - Najveće gužve uveče su u školama stranih jezika. Uče ljudi norveški, nemački i engleski, ali ne zato da bi napredovali ovde, nego da bi otišli. 

LSV

Mora se ozbiljno raditi na tome da se svim mladim ljudima ovde da šansa.
Za to je, sa jedne strane, neophodna decentralizacija, a sa druge je potrebno unaprediti sistem obrazovanja. 

Mora se omogućiti da čovek može da se osposobi za zanat od kojeg će moći da živi, a ne da se školuju armije mladih stručnjaka za nepostojeća i zanimanja koja nikome ne trebaju. 

Nemamo vodoinstalatera i električara, obućara i krojača, a istovremeno imamo hiljade diplomaca marketinga, menadžmenta i svih tih srodnih disciplina. Gde će oni da rade? 

Poznajete li nekog dobrog varioca? Strugara? Investicije koje svi najavljuju ne traže samo praznu poljanu i komunalnu infrastrukturu, nego i kvalifikovane radnike. Siguran sam da dobri radnici neće imati problem da nađu zaposlenje.

https://www.youtube.com/watch?v=OH5I21j2gRs

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook