Irinej Bulović se zaklanja iza crkve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Irinej Bulović se zaklanja iza crkve

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak postavio je na svom tviteru fotografije pripadnika crkvenog obezbeđenja Eparhije bačke, koji je na pomenu žrtvama Racije ispod mantije nosi maskirnu uniformu, piše Blic online.

Maskirna mantija

Kako se navodi, Čanak je fotografiju nazvao "dokazom postojanja Irinejevih batinaša", misleći na vladiku Eparhije bačke Irineja Bulovića. On je uz fotografiju u ovom postu napisao: Posebno obratiti pažnju na maskirnu uniformu ispod crkvene odežde popovskog obezbeđenja.
 
Militantnost Irineja Bulovića

- Militantnost Irineja Bulovića verovatno nije moguće slikovitije prikazati nego ovom fotografijom. Crkvena mantija navučena preko vojničke uniforme u ovom slučaju govori više od milion reči - rekao je Čanak za "Blic", napominjući da ovo nisu jedine fotografije na kojima je zabeležena izvesna bliskost između crkve i uniforme. Sporna fotografija je snimljena prilikom pomena žrtvama Novosadske racije, gde su pripadnici takozvanog crkvenog obezbeđenja, mahom mladići stari dvadesetak godina, po nalogu Irineja fizički sprečili predstavnike gradske vlasti, ali i strane ambasadore, da prisustvuju pomenu.
- Bulović, kao nadležan za Eparhiju bačku, je ovim nedvosmisleno pokazao da ne želi da sarađuje sa demokratskom vlašću, odnosno ni sa kim ko nije iz „miloševićevskog“, radikalskog, a sada naprednjačkog miljea – kaže Čanak.

Zloupotreba vere

Nenad Čanak napominje da on nema nikakvih problema sa verom, već sa onima koji je zloupotrebljavaju .
- Ja nemam nikakav problem sa verom i bogom, već imam problem sa njegovom "zemaljskom administracijom". Irinej Bulović se kao svaka kukavica zaklanja iza crkve. Zbog toga insistiram da se Sinod izjasni da li je odnos Irineja Bulovića prema gradskoj vlasti odvojen incident pojedinca ili on predstavlja i zvaničan stav SPC – a, rekao je Nenad Čanak. Onje podsetio da se SPC nijednom nije zvanično ogradila od bačkog vladike Irineja, niti se "izjasnila o njegovim prethodnim postupcima kada je prekidao pozorišne predstave, izmeštao Zmajeve dečije igre... ".
- Ukoliko se SPC i ovaj put ne ogradi od Irineja Bulovića i uvreda koje je naneo Novom Sadu, postavlja se pitanje da li je SPC verska zajednica sa elementarnom društvenom odgovornošću, ili je zapravo deoničarsko društvo bez ikakve odgovornosti – zaključio je Čanak.

(BILSV, 27.01.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook