Irinej nastavlja da zloupotrebljava mantiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2012. | Komentara: 0

Irinej nastavlja da zloupotrebljava mantiju

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović optužio je danas bačkog episkopa Irineja Bulovića da "zloupotrebljava crkvenu mantiju". Jovanović je to rekao povodom Irinejove izjave da je LSV "zloglasna vojvođanerska liga".

Jovanovic

- Irinej je na ovaj način zloupotrebio crkvenu mantiju, isto kao što su 23. januara na pomenu žrtvama Racije u Novom Sadu ljudi u mantijama, sa maskirnim pantalonama ispod njih, sprečavali građane i goste da polože cveće na spomenik žrtvama i da upale sveće njima u pomen - rekao je Jovanović novinarima. Dodao je da LSV nikada nikoga nije nazivala "ozloglašenim" i naveo da stranka sa svim crkvenim zajednicama "odlično sarađuje". Jovanović je podsetio da se Irinej svojevremeno zalagao i za izmeštanje programa Zmajevih dečjih igara, jer mu je smetala buka u blizini zgrade Vladičanskog dvora, u kojoj, u centru grada u Zmaj Jovinoj ulici, stoluje Irinej. Podsetio je i da je Irinej proglasio "đavolskim" jedan umetnički performans gostiju iz Italije u Zmaj Jovinoj ulici, tokom Festivala uličnih svirača i upitao da li su svi oni takođe "ozloglašeni".

- A zašto nisu ozloglašeni huligani koji su organizovano došli u Novi Sad za vreme Evropskog prvenstva u rukometu i razbijali kamenicama i sekirama automobile hrvatskih navijača i time bacilli ljagu na naš grad? Zašto nisu ozloglašeni oni koji su razbijali Novi Sad kada su hapšeni oni koji su osumnjičeni za ratne zločine? - upitao je Jovanović. Dodao je da se Irinej u tim slučajevima nikada nije oglasio, niti je osudio te incidente.

(BILSV, 16. 02. 2012.)




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook