Isplaćivati osiguranje sportistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 02. 2012. | Komentara: 0

Isplaćivati osiguranje sportistima

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za sport Gradskog odbora LSV Zrenjanin i član Gradskog veća zadužen za resor sporta mr Vojislav Matić i član Saveta za sport GrO LSV Zrenjanin i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina (SSGZ) Srđan Bogaroški, predstavili su danas na konferenciji za novinare inicijativu Saveta da se iz budžeta grada Zrenjanina ubuduće isplaćuje osiguranje sportista i podsetili ovom prilikom na zalaganje stručnog tima GrO LSV Zrenjanin za približavanje sporta građankama i građanima.

Zrenjanin

- U gradu Zrenjaninu postoji oko deset hiljada registrovanih sportistkinja i sportista, koji su najbolji promoteri i ambasadori naše sredine. U današnje vreme krize, koja je zahvatila i sport, manjka novca i za brigu o njima. Budžetom grada Zrenjanina trenutno nije predviđena stavka za sportsko osiguranje i naša ideja je da se iznađu sredstva za tu svrhu – rekao je Matić. On je podsetio i da su svi oni u obavezi da najmanje dva puta godišnje odlaze na lekarske preglede, koji se plaćaju i koji nisu jeftini.
- Ova Ligina inicijativa je naišla na dobar odjek kod sportskih organizacija, a mi smatramo da je i na Gradu da brine o njihovom zdravlju, koje je preduslov uspeha – istakao on dodajući da se Liga nada da će nadležni prepoznati važnost ovog predloga i da  će se pronaći sredstva u budžetu.
Srđan Bogaroški je podsetio da je Savet za sport GrO LSV Zrenjanin do sada uspešno radio na opremanju sportskih terena u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima, a da će se sa ovim aktivnostima nastaviti u pojačanom tempu u narednom periodu.
- Obilazeći sportske kapacitete uvideli smo dosta nedostataka, koji onemogućuju masovno bavljenje sportom. Ideja je da pokušamo da pomognemo, posebno selima, gde ne postoje fiskulturne sale, već samo tereni na otvorenom, tako što ćemo im donirati sportsku opremu i opremati sportske terene: košarkaškim tablama, odbojkaškim mrežama, loptama i ostalim neophodnim spravama. Na ovaj način želimo da približimo ljudima sport, a samim tim i zdrav način života – najavio je Srđan Bogaroški. On je napomenuo da je Savet za sport GrO LSV Zrenjanin pokrenuo ovu inicijativu još pre dve godine, kada se krenulo sa pomaganjem sportskih organizacija preko sredstava koja se obezbeđuju preko donatora.  

(BILSV, 21.02.2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook