Ispred Pokrajinske vlade obeležen rođendan zastave Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 27. 02. 2020. | Komentara: 0

Ispred Pokrajinske vlade obeležen rođendan zastave Vojvodine

Novi Sad, 27. februar 2020 - Vojvođanski front je razvijanjem vojvođanske zastave od 15 metara, ispred zgrade Pokrajinske vlade, obeležio 16 godina od kada je ona odlukom Skupštine AP Vojvodine ušla u zvaničnu upotrebu.

LSV
 
Na današnji dan, pre šesnaest godina, Skupština AP Vojvodine donela je Odluku o zastavi. Na taj način je stavljena tačka na višegodišnje institucionalno osporavanje prava Vojvodine na simbole. Ustav Srbije je 2006.godine u svom 183. članu to pravo potvrdio.
 
Tim povodom članice i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, predvođeni predsednicima Nenadom Čankom i Aleksandrom Odžićem, razvili su zastavu AP Vojvodine ispred zgrade Pokrajinske vlade. Oni su pozvali Vojvođanke i Vojvođane da visoko podignu zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine.
 
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predsedavao Skupštinom Vojvodine u vreme donošenja vojvođanskih znamenja, izjavio je danas da je ovo samo početak.
 
- Mi hoćemo zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode i sve garantovano Ustavom. Sve to još treba da se ostvari.“- poručio je
 
Nenad Čanak je ocenio da je protekli mandat Pokrajinske vlade manje-više izgubljen i da ništa veliko nije urađeno. Konstatovao je da je „zgrada Pokrajinske vlade očišćena spolja, a zagađena iznutra“ i podsetio na odluku da se napravi neka nova „tradicionalna“ zastava Vojvodine.
 
- Kada se pogleda šta su bila obećanja pre četiri godine vidi se da praktično ništa nije ispunjeno. I s tim se mora prekinuti. Vreme je da se govori o Vojvodini, vreme je za to da se stvari pomaknu sa mrtve tačke, vreme je za Vojvođanski front – poručio je Čanak.
 
Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je rekao da su grb i zastava Vojvodine ustavna kategorija i oni treba da se poštuju.
 
- Pre godinu dana upravo LSV i VP potpisale su sporazum o saradnji i time najavili formiranje Vojvođanskog fronta. Vojvođanski front je danas najorganizovaniji i najsnažniji politički savez na nivou Vojvodine. U to ime neka se vojvođanska zastava večno vijori i ponosno stoji – poručio je Odžić.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook