Ispred Pokrajinske vlade obeležen rođendan zastave Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 27. 02. 2020. | Komentara: 0

Ispred Pokrajinske vlade obeležen rođendan zastave Vojvodine

Novi Sad, 27. februar 2020 - Vojvođanski front je razvijanjem vojvođanske zastave od 15 metara, ispred zgrade Pokrajinske vlade, obeležio 16 godina od kada je ona odlukom Skupštine AP Vojvodine ušla u zvaničnu upotrebu.

LSV
 
Na današnji dan, pre šesnaest godina, Skupština AP Vojvodine donela je Odluku o zastavi. Na taj način je stavljena tačka na višegodišnje institucionalno osporavanje prava Vojvodine na simbole. Ustav Srbije je 2006.godine u svom 183. članu to pravo potvrdio.
 
Tim povodom članice i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, predvođeni predsednicima Nenadom Čankom i Aleksandrom Odžićem, razvili su zastavu AP Vojvodine ispred zgrade Pokrajinske vlade. Oni su pozvali Vojvođanke i Vojvođane da visoko podignu zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine.
 
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je predsedavao Skupštinom Vojvodine u vreme donošenja vojvođanskih znamenja, izjavio je danas da je ovo samo početak.
 
- Mi hoćemo zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode i sve garantovano Ustavom. Sve to još treba da se ostvari.“- poručio je
 
Nenad Čanak je ocenio da je protekli mandat Pokrajinske vlade manje-više izgubljen i da ništa veliko nije urađeno. Konstatovao je da je „zgrada Pokrajinske vlade očišćena spolja, a zagađena iznutra“ i podsetio na odluku da se napravi neka nova „tradicionalna“ zastava Vojvodine.
 
- Kada se pogleda šta su bila obećanja pre četiri godine vidi se da praktično ništa nije ispunjeno. I s tim se mora prekinuti. Vreme je da se govori o Vojvodini, vreme je za to da se stvari pomaknu sa mrtve tačke, vreme je za Vojvođanski front – poručio je Čanak.
 
Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je rekao da su grb i zastava Vojvodine ustavna kategorija i oni treba da se poštuju.
 
- Pre godinu dana upravo LSV i VP potpisale su sporazum o saradnji i time najavili formiranje Vojvođanskog fronta. Vojvođanski front je danas najorganizovaniji i najsnažniji politički savez na nivou Vojvodine. U to ime neka se vojvođanska zastava večno vijori i ponosno stoji – poručio je Odžić.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook