Istražiti sve okolnosti u vezi sa kampom na Zlatiboru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 08. 2018. | Komentara: 0

Istražiti sve okolnosti u vezi sa kampom na Zlatiboru

Novi Sad, 21. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje od nadležnih organa da javnosti odgovore na pitanja ko stoji iza kontroverznog kampa na Zlatiboru u kome su pripadnici stranih paravojnih formacija neovlašćeno vršili vojne obuke dece u Srbiji.

LSV

Naša javnost je s pravom uznemirena podacima koji se mogu pronaći u medijima o tome da je iza paramilitarnog kampa stojala zloglasna organizacija E.N.O.T. Reč je o paramilitarnoj grupi koja okuplja ruske učesnike rata u Ukrajini.

Navedena organizacija je sličnu militarizaciju dece sprovodila i u Rusiji i Belorusiji. Organizacija E.N.O.T. je u čvrstoj vezi sa deklarisanim neonacističkim grupama i njihovo delovanje bi, ako se to dokaže, moralo biti zabranjeno u Srbiji.

LSV poziva nadležne organe da istraže sve okolnosti u vezi sa spornim kampom i pruže javnosti odgovore na sva pitanja koja s pravom uznemiravaju građane.

Takođe, LSV poziva nadležne da ispitaju i gradonačelnika Čajetine, Milana Stamatovića, kako je moguće da su sredstva za jednu spornu aktivnost, koja grubo krši Konvenciju o pravima deteta, izdvojena iz opštinskog budžeta.

Očekujemo od ruske ambasade u Beogradu da se drži pravila Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i da se ne upliće u ove i druge nemile događaje u Srbiji. Vaspitavanje dece u Srbiji ne može biti u nadležnosti bilo koje strane države.

Posebno je na današnji dan, kada se obeležava 50-ta godišnjica upada sovjetskih trupa u Čehoslovačku, potrebno podsetiti da je nemešanje u unutrašnja pitanja suverenih država jedan od temeljnih principa u međunarodnim odnosima i da bi i zvanična Rusija morala da ga se pridržava.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak

 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook