Čanak: Janković je politički amater koji radi u korist vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 08. 09. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Janković je politički amater koji radi u korist vlasti

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je, u intervjuu za agenciju Tanjug, da je Saša Janković "politički amater", koji baštini Miloševićevu argumentaciju protiv ondašnje opozicije, preneo je list Blic. On tvrdi i da predsednik Pokreta slobodnih građana radi direktno u korist vlasti.

LSV

U anamnezi takozvane "prave opozicije", koja njega naziva "Vučićevim 'trojanskim konjem'", a najveći deo opozicije deklasira kao "lažnu", Čanak podseća na Jankovićev stav da su sve političke stranke korumpirane, i da je samo njegov Pokret, njegova opcija - prava.

Mimo činjenice da se takvim urušavanjem političkih stranaka urušava i politički sistem, Čanak kaže da se lider PSG političke stranke građanima "gadi" iz konkurentskih razloga.

- “Pošteni ljudi” će se, eto, sutra transformisati u političku stranku, a to će biti druga “čista” stranka “čiste” opozicije. A, kad malo zagrebete po toj “čistoj” stranci i “čistoj” opoziciji vidite da su to u stvari državni službenici koji su živeli na državnim sinekurama, pa bi sad malo da nastave to da rade, a druge opozicione stranke im smetaju iz konkurentskih razloga - rekao je Čanak.

On smatra da je Jankovićeva argumentacija zašto su političke stranke loše veoma zanimljiva, jer je istu tu argumentaciju koristio Slobodan Milošević u odnosu na opoziciju, kao i aktuelna vlast.

- To što mi nismo na toj strani sa Jankovićem, koji je izričiti “opozicionerski puritanac”, a istovremeno mu ne smeta da se ljubi sa tim istim Boškom Obradovićem i ne smeta mu njegova sopstvena prošlost kao činovnika u vladi Mirka Marjanovića, poslušnika Slobodana Miloševića, onda dobijete jednu konfuznu sliku, kad ti ljudi krenu da vas optužuju da niste dovoljno opozicioni – rekao je Čanak.

(BILSV, 08.09.2017)




Iz medija | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo separatisti, ni izdajnici

Unošenje zastave Republike Srbije na Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, što se desilo prvi put za 32 godine dugu istoriju stranke, bila je moja jasna poruka svima da je Srbija naša zemlja i da mi nismo ni separatisti, ni izdajnici. Bogata Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju!
Iz medija | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Šta god LSV da odluči, to ću sa čašću raditi

Lično nikada nisam imao nikakvih političkih ambicija! Ja sam izdajnik jer nikad nisam uskliknuo s ljubavlju: „Vučiću ped*ru“, jer je to mera opozicionarstva valjda. Kada se sve stavi na gomilu, jasno je da su moji najveći gresi, pored tog, jedna kafanska tuča i što sam vozio sanke po zasneženom Novom Sadu. Glavna primedba im je što sam predugo predsednik LSV, e pa da vidim šta će sad da smisle! Ovako za Kurir političar Nenad Čanak komentariše to što se prvi put za 32 godine neće kandidovati za predsednika LSV na kongresu stranke koji se održava danas u u Novom Sadu. 
Iz medija | Sreda, 16. 11. 2022. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši nisu neprijatelji Srbije

Kandidat za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže u intervjuu za „Politiku” da je koalicija sa Srpskom naprednom strankom u Vojvodini bila greška i da im je nanela veliku štetu. Na stranačkom kongresu LSV-a 19. novembra Kostreš bi trebalo da na mestu lidera partije zameni Nenada Čanka, koji je Ligu vodio 32 godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook