Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam."Ta mogućnost nije iskorišćena kada je uhapšen Radovan Karadžić, pa to sada na Ratku Mladiću treba popraviti. Treba pronaći tu mrežu saradnika i time raščivijati o čemu se tu zaista radi " naveo je Čanak. On je podsetio i da je Goran Hadžić bio pod prismotrom, pa je pobegao kada je ona na dan povučena,  a da se to dogodilo za vreme mandata vlade Vojislava Koštunice, kao i da su Koštunica i njegovi saradnici ranije imali kontakte sa Mladićem.

Bez prekida sa politikom devedesetih

Čanak je istakao da u Srbiji nikada nije došlo do prekida sa devedestima na suštinski način, pre svega jer je priča o devedesetima zapravo priča o isprepletanim interesima, o delovima tajnih službi i državnog aparata koji je bio u svemu tome angažovan i koji, štiteći svoje lične interese nije išao za tim da raščisti stvari, nego da pronađe žrtvenu jagnjad preko kojih će se oprati krivica, a nastaviti po starom.

"Danas se vidi da je u velikoj meri 5. oktobar poslužio tome da se nosioci politike uklone, ali da politika koliko-toliko preživi. I upravo je tu problem " rekao je Čanak ističući da se, da bi do promena došlo, mora suočiti sa prošlošću.

"Dok se stvari ne nazovu svojim imenom, neće se moći poraziti. Dok vi nazivate legitimnim vojnim operacijama nešto što je bio čist genocid, dok vi ne smete da u parlamentu Srbije izgovorite naglas zašta  je sve Srbija odgovorna, pa i nečinjenjem u krajnjoj liniji, dotle nema puta iz ovog tamnog vilajeta " istakao je Čanak.  On je rekao da je ovo sada dobar trenutak za suočavanje sa istorijom ističući da su zločinci zločinci i da nemaju ni naciju, ni veru, ni partijsku niti bilo kakvu drugu pripadnost.

Policija zna ko su ekstremisti

Komentarišući najavu policije da će biti pojačan stepen bezbednosti u Srbiji zbog straha od mogućih nereda, Nenad Čanak je rekao da policija odlično zna ko bi mogao da organizuje nemire. On je podsetio da je pre pet godina MUP Srbije u Skupštinu AP Vojvodine prosledio dokument sa ekstremističkim organizacijama, među kojima je nabrojan i Obraz.

"Svi ti razni skinhedi, ekstremističke navijačke grupe tri kluba Partizana, Crvene Zvezde i Rada... Zna se imenom i prezimenom i jedinstvenim matičnim brojem građana ko to može da napravi. Policija to sve zna, samo je pitanje političke volje da li to hoće da spreči ili ne " istakao je Čanak. Lider LSV je rekao i da ga čudi što se Mladić predao i pri tom bio veoma kooperativan, budući da su se raspredale legende o tome kako se živ neće predati, ističući da to samo pokazuje koliko su mali ljudi proizvodili velike nesreće.

(BILSV, 26. 05. 2011.)
Iz medija | Ponedeljak, 23. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikada nije osuđena ideologija koja je dovela do ratova devedesetih

Kada imate crkvene skupove sa kojih se šalju političke poruke i ultimatum državnim organima kao što je bio skup u Nikšiću potpuno je jasno da crkva kao deo čitave te političke bespravne gradnje, ili rečeno medicinskim rečnikom tih malignih izraslina na državnom telu - jasno je da se protiv toga mora boriti svim sredstvima da bi država uopšte opstala - jer će se inače pretvoriti isključivo u instrument za teror nad građanima - kaže u intervjuu za Pobjedu Nenad Čanak.
Iz medija | Petak, 01. 11. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Dejtonska podela BiH nanela je štetu stabilnosti regiona

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak jedan je od najvećih kritičara društveno-političkih prilika na prostoru bivše Jugoslavije, a u razgovoru za bosanski portal Klix.ba iznio je svoj stav u smislu da je dejtonska podjela BiH nanijela više štete nego koristi, kako stabilnosti naše zemlje, ali i cijelog regiona.
Iz medija | Utorak, 29. 10. 2019. | Komentara: 0

Bojkot je znatno opasnija verzija belih listića

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je nedavno da se niko od aktuelnih političara ne bavi ljudima koji žive na Kosovu ili očuvanjem kulturnog nasleđa, već da „svi pričaju o parama i svađaju se oko plena“. Stoga je Danas, pisanim putem, upitao predsednika LSV, kako u tom smislu, borbe za plenom, određuje vrlo konkretna imena koja su na čelu srpske zajednice na Kosovu, a koje direktno kontroliše SNS, odnosno Aleksandar Vučić.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook