Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 0

Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da je generalno loša ponuda na političkoj sceni Srbije, uz trajanje i doslednost politike LSV, doprinela da Liga ostvari izuzetno dobar izborni rezultat.

Nenad Čanak

- Ja sam uveren da je pre svega u pitanju ukupno loša politička ponuda u ovoj zemlji. Posle 22 godine višestranačja vidi se da su nedoslednosti, lične, stranačke i svake druge, ušle u svoju zrelu fazu i građani su potpuno logično umorni od svega toga - izjavio je Čanak Tanjugu, a prenosi RTV. On je istakao da će to naterati stranke da budu doslednije u svojim programima i da "ne izneveravaju izborna obećanja". Čanak je rekao da je LSV imala prednost da se u protekle 22 godine nije menjao njen program i da nije bilo rascepa u stranci niti bilo kojih drugih stresova.
- Važno je podvući da je izuzetno pojačan rad stranke u protekle četiri godine učinio da je jedan broj građana odlučio da nas podrži. Naravno to nije tip podrške koji je posledica nekakvog akcijaškog rada, već je to postao i pomalo trend jer su ovo treći ili četvrti izbori na kojima LSV stalno dobija malo po malo više glasova - rekao je Čanak. On je dodao da je zadovoljan zbog toga jer, po njegovom mišljenju, "svaki nagli uspon može da bude i nagli pad". Čanak je kao primer, naveo Demokratsku stranku, koja je na izborima za Skupštinu grada Novog Sada, osvojila 14 odsto glasova manje nego na prethodnim izborima, a na pokrajinskim taj procenat je, kako je rekao, manji čak za 15 odsto.
- To je posledica činjenice da je na prošlim izborima DS ostvarila izvanredan uspeh, a da očigledno nisu ispunjena očekivanja birača - kazao je Čanak, dodajući da je to greška koja se Ligi socijaldemokrata Vojvodine "sigurno neće dogoditi".

(BILSV, 09.05.2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook