Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 0

Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da je generalno loša ponuda na političkoj sceni Srbije, uz trajanje i doslednost politike LSV, doprinela da Liga ostvari izuzetno dobar izborni rezultat.

Nenad Čanak

- Ja sam uveren da je pre svega u pitanju ukupno loša politička ponuda u ovoj zemlji. Posle 22 godine višestranačja vidi se da su nedoslednosti, lične, stranačke i svake druge, ušle u svoju zrelu fazu i građani su potpuno logično umorni od svega toga - izjavio je Čanak Tanjugu, a prenosi RTV. On je istakao da će to naterati stranke da budu doslednije u svojim programima i da "ne izneveravaju izborna obećanja". Čanak je rekao da je LSV imala prednost da se u protekle 22 godine nije menjao njen program i da nije bilo rascepa u stranci niti bilo kojih drugih stresova.
- Važno je podvući da je izuzetno pojačan rad stranke u protekle četiri godine učinio da je jedan broj građana odlučio da nas podrži. Naravno to nije tip podrške koji je posledica nekakvog akcijaškog rada, već je to postao i pomalo trend jer su ovo treći ili četvrti izbori na kojima LSV stalno dobija malo po malo više glasova - rekao je Čanak. On je dodao da je zadovoljan zbog toga jer, po njegovom mišljenju, "svaki nagli uspon može da bude i nagli pad". Čanak je kao primer, naveo Demokratsku stranku, koja je na izborima za Skupštinu grada Novog Sada, osvojila 14 odsto glasova manje nego na prethodnim izborima, a na pokrajinskim taj procenat je, kako je rekao, manji čak za 15 odsto.
- To je posledica činjenice da je na prošlim izborima DS ostvarila izvanredan uspeh, a da očigledno nisu ispunjena očekivanja birača - kazao je Čanak, dodajući da je to greška koja se Ligi socijaldemokrata Vojvodine "sigurno neće dogoditi".

(BILSV, 09.05.2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2022. | Komentara: 0

Vučić će morati da se odrekne partija koje sarađuju sa Putinom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se međunarodno javno mnjenje sve više okreće protiv Rusije i sada se oštrim pogledom gleda ko je s koje strane. Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić ne sme da rizikuje da ostane sam sa Rusijom jer će biti udavljen.
Iz medija | Subota, 19. 03. 2022. | Komentara: 0

Južno od Save i Dunava nemamo partnera koji razume probleme Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava izbomu listu „Vojvođani“ kao platformu koja će omogućiti svim stanovnicima Vojvodine, koji imaju isti vrednosni sistem kao i članovi i simpatizeri LSV, da u republičkoj skupštini nameću i bore se za ključna pitanja koja se tiču života u Vojvodini. Ovo u intervjuu za „Blic“ kaže Bojan Kostreš, generalni sekretar LSV. 
Iz medija | Ponedeljak, 07. 03. 2022. | Komentara: 0

Zemlje regiona moraju hitno u EU i NATO ili postaju ruski poligon

Veoma sam zabrinut za sudbinu regiona, iz jasnog razloga što Putinova spoljna politika zemlje Zapadnog Balkana vidi kao monetu za potkusurivanje sa Zapadom. On bi pokrenuo i novi rat na Balkanu da bi skrenuo pažnju sa svojih strateških interesa, to je u ovom trenutku agresija na Ukrajinu - a sutra, recimo, na Moldaviju – kaže Nenad Čanak



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook