Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 0

Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da je generalno loša ponuda na političkoj sceni Srbije, uz trajanje i doslednost politike LSV, doprinela da Liga ostvari izuzetno dobar izborni rezultat.

Nenad Čanak

- Ja sam uveren da je pre svega u pitanju ukupno loša politička ponuda u ovoj zemlji. Posle 22 godine višestranačja vidi se da su nedoslednosti, lične, stranačke i svake druge, ušle u svoju zrelu fazu i građani su potpuno logično umorni od svega toga - izjavio je Čanak Tanjugu, a prenosi RTV. On je istakao da će to naterati stranke da budu doslednije u svojim programima i da "ne izneveravaju izborna obećanja". Čanak je rekao da je LSV imala prednost da se u protekle 22 godine nije menjao njen program i da nije bilo rascepa u stranci niti bilo kojih drugih stresova.
- Važno je podvući da je izuzetno pojačan rad stranke u protekle četiri godine učinio da je jedan broj građana odlučio da nas podrži. Naravno to nije tip podrške koji je posledica nekakvog akcijaškog rada, već je to postao i pomalo trend jer su ovo treći ili četvrti izbori na kojima LSV stalno dobija malo po malo više glasova - rekao je Čanak. On je dodao da je zadovoljan zbog toga jer, po njegovom mišljenju, "svaki nagli uspon može da bude i nagli pad". Čanak je kao primer, naveo Demokratsku stranku, koja je na izborima za Skupštinu grada Novog Sada, osvojila 14 odsto glasova manje nego na prethodnim izborima, a na pokrajinskim taj procenat je, kako je rekao, manji čak za 15 odsto.
- To je posledica činjenice da je na prošlim izborima DS ostvarila izvanredan uspeh, a da očigledno nisu ispunjena očekivanja birača - kazao je Čanak, dodajući da je to greška koja se Ligi socijaldemokrata Vojvodine "sigurno neće dogoditi".

(BILSV, 09.05.2012.)



Iz medija | Nedelja, 30. 01. 2022. | Komentara: 0

Rezultati referenduma pokazuju pukotine u redovima vlasti

„Ono što je moj politički osećaj, to je da je to duboko nerealno“, kaže Čanak u intervjuu za Al Jazeera Balkans dovodeći u pitanje cijeli narativ konstruisan oko pitanja mogućeg atentata na Vučića.
Iz medija | Petak, 28. 01. 2022. | Komentara: 0

Zašto pokrajina nije pomogla da se reši problem vode?

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dejan Čapo upitao je zašto vladajuća većina u pokrajini nije podržala rešavanje pitanja zdrave pijaće vode u Zrenjaninu.
Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook