Delićemo prihod od putarine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.

Bojan Kostreš

Gde ste trenutno zapeli?
- Zapeli smo bukvalno na četiri rečenice, ali kompromis je na pomolu u vezi sa putnom mrežom - rekao je u ponedeljak Kostreš "Novostima". - Regionalni putevi idu pokrajini, autoputevi republici, s tim što bi prihod od putarine trebalo da se deli jer su, tvrdim, Vojvođani izgradili autoput Beograd - hrvatska granica. O telekomunikacijama, pošti i železnici tek ćemo pregovarati.

Zar najviše protivnika vašem zahtevu da se u imovinsku kartu Vojvodine preslika sve po Ustavu iz 1974. nemate upavo u DS? Odatle provejavaju i zahtevi za vašu smenu...
- Mislim da zvaničnog zahteva neće biti, jer mene nije postavila radna grupa već premijer Mirko Cvetković. Njega sam, preko njegovih savetnika, proteklih meseci uredno obaveštavao o svim detaljima i do sada mi nije preneto da je premijer nezadovoljan mojim radom.

(BILSV, 02.08. 2011)




Iz medija | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, potpisao je peticiju za ukidanje PDV-a na proizvode za bebe i uputio apel svim sugrađankama i sugrađanima da se uključe u ovu akciju, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.
Iz medija | Nedelja, 04. 03. 2012. | Komentara: 0

KAMPANJA U SAD: Na kraju se i prljav veš zaboravi

Piše: Aleksandra Jerkov

Ukoliko do kraja posete naučite išta o američkom izbornom sistemu i proceduri za izbor predsednika, znaćete mnogo više nego većina Amerikanaca – bile su reči sa kojima su nas domaćini sačekali u gradu Denveru, državi Kolorado, gde je započela naša poseta Sjedinjenim Američkim Državama.
Iz medija | Nedelja, 26. 02. 2012. | Komentara: 0

Vlada APV mora imati veću političku ulogu

NOVI SAD – Boris Tadić i Nenad Čanak sastali su se preksinoć, što je „Dnevniku” potvrdio i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine. Tema je bila aktuelna politička situaciji, odnosno dijalog Beograda i Prištine, uopšte unapređenje odnosa u regionu, te nastavak procesa približavanja Evropskoj uniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook