Delićemo prihod od putarine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.

Bojan Kostreš

Gde ste trenutno zapeli?
- Zapeli smo bukvalno na četiri rečenice, ali kompromis je na pomolu u vezi sa putnom mrežom - rekao je u ponedeljak Kostreš "Novostima". - Regionalni putevi idu pokrajini, autoputevi republici, s tim što bi prihod od putarine trebalo da se deli jer su, tvrdim, Vojvođani izgradili autoput Beograd - hrvatska granica. O telekomunikacijama, pošti i železnici tek ćemo pregovarati.

Zar najviše protivnika vašem zahtevu da se u imovinsku kartu Vojvodine preslika sve po Ustavu iz 1974. nemate upavo u DS? Odatle provejavaju i zahtevi za vašu smenu...
- Mislim da zvaničnog zahteva neće biti, jer mene nije postavila radna grupa već premijer Mirko Cvetković. Njega sam, preko njegovih savetnika, proteklih meseci uredno obaveštavao o svim detaljima i do sada mi nije preneto da je premijer nezadovoljan mojim radom.

(BILSV, 02.08. 2011)




Iz medija | Nedelja, 12. 09. 2021. | Komentara: 0

Nenad Čanak: Iza događaja u Crnoj Gori stoji Rusija

Osim nemilih scena tokom ceremonije ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, veliku pažnju privukao je i dolazak lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.
Iz medija | Četvrtak, 02. 09. 2021. | Komentara: 0

Pokušaću da smirim strasti i sprečim sukobe na Cetinju

Idem na Cetinje, od petka, 3. spetmebra do nedelje 5. septembra, zbog toga što mislim da je vrlo važno da svako ko može da pomogne elementarnom smirivanju strasti i prizivanju ljudi razumu i toleranciji bi trebalo da ide na mesto gde može doći do sukoba, kaže za Danas Nenad Čanak.
Iz medija | Subota, 07. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Obilazim region u ličnom svojstvu, nisam u kampanji

Obilazim region isključivo u svojstvu osobe koja je pre 31 godinu odlučila da na sebe preuzme odgovornost javnog delovanja, a zvaničnici se sastaju sa mnom verovatno zato što misle da imaju šta da čuju od mene, kaže predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i dodaje da nije reč o predizbornoj kampanji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook